Jeugdschaatsers Blauwe Beugel
Jeugdschaatsers Blauwe Beugel Arjen van Tol

Natuurijs bij IJsclub de Blauwe Beugel

18 februari 2021 om 17:49 Sport Deel je nieuws

Natuurijs Ijsclub de Blauwe Beugel.

Afgelopen Valentijns weekend waren de weergoden de ijsliefhebbers  goed  gezind. Na eerst een ouderwets pak sneeuw kreeg koning winter greep op ons land en dan begint het bij de meeste schaatsliefhebbers te kriebelen. Zo ook bij de ijsmeester en bestuursleden van IJsclub de Blauwe Beugel uit Rijsenhout.

Na 2 extra ingelaste vergaderingen ging op vrijdag 12 Februari de natuurijsbaan open, helaas ivm  de beperking van de Corona maatregelen in eerste instantie alleen voor de jeugd, maar dan ook vrije toegang voor het gehele dorp.

De jeugd kon vrij schaatsen op een door vrijwilligers van sneeuw vrijgemaakt ijsbaan.

Voor de zaterdagmorgen jeugd welke elke zaterdag op de Kennemerijsbaan in Haarlem trainen, was er een training op zaterdagmorgen ingepland op de natuurijsbaan in Rijsenhout aan het Konnetlaantje. Om 8.30 bij -8* bij een opkomende zon is wel wat anders dan op een half overdekte baan zonder wind en koude. Tevens was de jeugd van de schaatstrainingsgroep hierbij aangeschoven en zo reden er 40 kinderen op een door de ijsmeester perfect geprepareerde ijsvloer.

Na anderhalf uur trainen werd deze afgesloten met een welverdiende koek en zopie.

Ook werd er nog na afloop op het ijs een leuke foto geschoten van de deelnemers met een banner van Langhout Beton, al meer dan 40 jaar de vaste sponsor van ijsclub de Blauwe Beugel.

Het ijsplezier duurde tot en met zondagmiddag, toen in het hele land de dooi toe sloeg.

IJsclub de Blauwe Beugel, al bijna 100 jaar actief geeft op zaterdagmorgen in Haarlem schaatslessen voor de jeugd vanaf 6 t/m 12 jaar. Vanaf begin oktober t/m maart leren de kinderen in vier groepen onder leiding van KNSB gecertificeerde  en zeer gemotiveerde trainers spelenderwijs de grondbeginselen van het schaatsen. Waarna ze als ze alle groepen doorlopen hebben door kunnen stromen naar de schaatstrainingsgroep.

Heeft u of u kind interesse , kijk dan op www.ijsclubdeblauwebeugel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie