Nel met haar fiets klaar om in april 280km te fietsen
Nel met haar fiets klaar om in april 280km te fietsen hvdw

Hoofddorpse Nel doet mee aan de Alzheimer challenge

31 maart 2021 om 12:56 Lokaal Deel je nieuws

In Nederland lijden op dit moment 280.000 mensen aan dementie, ongeveer 70 procent door de ziekte van Alzheimer. In 2040 zal dit aantal stijgen tot 5000.000 mensen. Genezing is nog niet mogelijk. Alleen met meer geld voor wetenschappelijk onderzoek kan deze ziekte worden overwonnen. Daarom organiseert Team Alzheimer een fietsuitdaging om geld in te zamelen ter behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte.

Dit jaar gaat de Hoofddorpse Nel Kastelein (75) de uitdaging aan om in april ruim 280km (1 meter per patiënt) in totaal te fietsen en zo geld in te zamelen voor onderzoeksprojecten van Alzheimercentrum Amsterdam, één van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten naar de ziekte van Alzheimer. De onderzoekers richten zich in het bijzonder op dementie op jonge leeftijd. Ze zet zich in voor het goede doel omdat de ziekte voor haar helaas niet onbekend is in haar omgeving.

Haar oorspronkelijke streefbedrag voor het inzamelen van  €300 is inmiddels al overschreden voordat ze begonnen is. Op 31 maart stond de teller van Nel al op ruim €1166,- al 388% boven het oorspronkelijke doel. Maar ten behoeve van het onderzoek nnar alzheimer is natuurlijk elke euro welkom.

Men kan Nel steunen en helpen door een vrijwillig bedrag te doneren via: https://tinyurl.com/yhjzydnp

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie