Loting niet (zo) geslaagd voor 6% van de kinderen

8 april 2021 om 22:37 Lokaal Deel je nieuws

Leuk om te lezen dat de organisatie van de loting en de middelbare scholen de loting een succes noemen. 96% van de leerlingen die zich hebben ingeschreven hebben hun eerste keus, fantastisch! Maar, dan hou je van de 1500 aanmeldingen, 90 kinderen over die zijn ingeloot bij hun tweede of derde keus.
 

Dit zijn 90 kinderen die al ruim een jaar bezig zijn met het uitkiezen van hun favorite school, waar is er een klik? welke onderwijs er wordt  aangeboden? waar voel ik me thuis? Een jaar lang alleen kijken naar de positieve punten van de school waar jij graag heen wilt, die je al in groep 7 eigenlijk al hebt uitgekozen. Dan krijg je in januari de melding dat er wordt overgegaan tot een loting en heb je 2 maanden om op een compleet andere manier naar scholen te kijken...Online achter je computer. 

En dan gebeurt het; je krijgt tussen 13:00 en 15:00 op 24 maart het gevreesde telefoontje dat je kind uitgeloot is. De nummer 1, waar je kind helemaal achter staat (ook aangemoedigd door ouders én school) kan niet.

"Jammer, maar je hebt wel nog één van je keuzes", "in andere regios loten ze allang" wordt er dan gezegd. Met nog allerlei andere aanmoedigende kreten om de teleurstelling in te perken.
 

Maar wat mijn kind voelt is de enorme teleurstelling in een jaar waar ze echt al meer dan genoeg te verduren hebben gehad.... kan dit er ook nog even bij. 

Ja, het komt goed. Ja, mijn kind overleefd dit heus wel. Ja, ja en nog eens ja op alle opmerkingen die vast zullen volgen........ maar had dit echt niet één jaar kunnen wachten? 
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie