Protestantse kerk in Halfweg
Protestantse kerk in Halfweg Peter Vreeswijk

Dodenherdenking Halfweg-Zwanenburg Viering 4 mei 2021 - 19.00 uur

25 april 2021 om 21:25 Lokaal Deel je nieuws

Voor het tweede jaar op rij zorgt corona ervoor dat er geen grootschalige 4 mei herdenking kan plaatsvinden bij de monumenten van de tweede wereldoorlog in Halfweg en Zwanenburg.

In 2020 was er ook geen mogelijkheid om een viering te houden in de Protestantse kerk.

Dit jaar is het wel mogelijk om dit te doen omdat er nu vanuit de kerk onlineverbindingen zijn gerealiseerd. De Raad van Kerken en de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg vonden het dan ook een goed idee om dit jaar toch een viering te houden om gezamenlijk online stil te staan bij de slachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog en later zijn gevallen. Dat doen we natuurlijk alleen met een beperkt aantal aanwezigen in de Protestantse kerk maar we willen deze viering wel delen met de plaatselijke gemeenschap en andere belangstellenden.

Deze herdenkingsdienst is te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/925/events. Door op de link bij de uitzending op 4 mei te klikken wordt er verbinding gelegd met het kerkgebouw.

Wij hopen dan ook op een grote belangstelling vanuit Zwanenburg en Halfweg om samen deze viering te kunnen houden en ons daarmee voor te bereiden op de 2 minuten stilte om 20.00 uur.

Namens de Raad van Kerken en de Dorpsraad Zwanenburg - Halfweg

en met vriendelijke groet, Leo Kranenburg

Logo Nationaal Comité 4 en 5 mei
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie