jeugdgroep toervaren
jeugdgroep toervaren Blom

Leer een nieuwe buitensport; kanovaren voor jongeren

6 mei 2021 om 17:01 Lokaal Deel je nieuws

Coronatijd en sporten was niet eenvoudig, maar Kanovereniging Waterwolf heeft alle activiteiten zo kunnen organiseren dat het kanovaren gedurende de hele periode door kon gaan. De vereniging kreeg veel vragen over het kanovaren door inwoners van Haarlemmermeer en jongeren kwamen geregeld kijken bij de trainingen.  Voor vele is kanovaren een nieuwe buitensport die ze wel willen ontdekken.

De kanovereniging is blij met deze belangstelling, want al ruim 26 jaar zijn ze actief in de Haarlemmermeer, op rivieren in heel Nederland en zelfs verder in Europa. ‘Kanovaren is echt de ideale buitensport in Coronatijd’ Aldus Els Blom de voorzitter van de vereniging, ‘Op het water is het nooit druk, door de kajaks en peddels is er al gauw voldoende afstand en voor jongeren is de sport kanopolo een explosieve teamsport waar de jeugd alle energie in kwijt kan’.

Om de jeugd de mogelijkheid te bieden kennis te maken met deze buitensport organiseert de vereniging vanaf 4 juni op vier vrijdagavonden een kanocursus speciaal voor jongeren vanaf 10 jaar. De cursus wordt aangeboden op het water bij Kruisweg 1625 A van 18.45 tot 20.45 uur. Voor €35 euro kan de jeugd kanomateriaal lenen en krijgen ze les in kajaktechnieken en verschillende kanodisciplines. Het aanmelden voor deze cursus kan via het aanmeldingsformulier op de website www.kvwaterwolf.nl .

Vanaf vrijdag  4 juni starten de lessen, waarbij de kinderen door verschillende spelvormen steeds meer kanotechnieken leren. Het materiaal voor de cursus is allemaal aanwezig bij de vereniging. Deelnemers hoeven alleen te zorgen voor makkelijk zittende kleding (die nat mag worden) en een setje droge kleding.  Voor ouders die ook nieuwsgierig zijn naar het kanovaren bestaat er later in het seizoen de mogelijkheid om een cursus voor volwassenen te volgen. Belangrijk voor de deelnemers is wel dat ze durven te zwemmen in natuurwater en in bezit zijn van een zwemdiploma.

Kanovereniging Waterwolf heeft ongeveer 85 leden waarvan 25 jongeren. De jeugd vaart op de vrijdagavond toertochten door de Haarlemmermeer en traint kanopolo op het water naast het kunstwerk ‘De stenen druppel’ aan de kruisweg. Het is een enthousiaste groep jongeren, waarbij het plezier om met elkaar te sporten voorop staat. Dat plezier en ambitie samengaan heeft de jeugd bewezen door de laatste Nederlandse Kampioenschappen kanopolo te winnen. Kanopolo is een zeer dynamische sport, een kruising tussen basketbal en rugby op het water. 

Op de website is veel informatie te vinden, maar als mensen eerst nog wat informatie willen kunnen ze ook een mail sturen naar de vereniging secretaris@kvwaterwolf.nl . ‘Of kom vast een keer kijken op de vrijdag’ zegt de voorzitter enthousiast, ‘er zijn altijd leden aanwezig die je meer informatie kunnen geven,’

jeugd cursus
kanopolo training
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie