vlnr Dion Janssen, Sean Mahdavi, Willemijn van Dijk en Kian Versteeg
vlnr Dion Janssen, Sean Mahdavi, Willemijn van Dijk en Kian Versteeg Dennis Klaver

Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand wint eerste ‘Nationale Onderbouw Debattoernooi’

8 juni 2021 om 12:15 Lokaal Deel je nieuws

Een jong debatteam van ‘Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand’ is nationaal kampioen debatteren geworden.  Een paar weken nadat ‘Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand’ derde werd op het ‘NK Debatteren voor scholieren’ stond voor de school op zaterdag 21 mei het ‘Nationale Onderbouw Debattoernooi’ op het programma. Het was de eerste keer dat dit evenement plaatsvond. 

Verschillende teams van tientallen scholen debatteerden een volle dag -online-  over belastingverlaging op duurzame producten, veiligheid op sociale media, onderwijsveranderingen en ‘e-sports’ op de Olympische Spelen. Na een dag gevuld met spannende debatten werd bekendgemaakt welke twee teams zich hadden geplaatst voor de strijd om het goud.

Het team van Dion Janssen (klas2), Sean Mahdavi (klas 1), Willemijn van Dijk (klas 2) en Kian Versteeg (klas3) kwam daarin terecht en nam het op tegen het ‘Stedelijk Gymnasium Den Bosch’. Na een zinderend debat verloste de jury de leerlingen van de oplopende zenuwen. Team ‘Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand’ bleek de finale te hebben gewonnen. De leerlingen sprongen een gat in de lucht. Het lyceum mag zich nu een jaar lang ‘landelijk kampioen’ noemen.

Op woensdag 9 juni krijgen de leerlingen namens organisator ’Stichting Nederlands Debat Instituut’ de trofee uitgereikt. Deze feestelijke prijsuitreiking vindt om 10.30 uur plaats op ‘Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand’ (Nieuwe Molenaarslaan 20, Hoofddorp).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie