expositie geraakt door de kunst

10 augustus 2021 om 12:57 Lokaal Deel je nieuws

Van 14 augustus tot en met 9 oktober is in Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp de expositie Geraakt door de kunst te zien, met werk van Rosel Marci (schilderijen, olieverf), Marian Kastelein (3D vilt objecten) en Ria Straatman (stenen beelden). Geraakt door de kunst dat geldt voor de kunstenaars maar ook voor Galerie de Tuinkamer die met deze expositie haar eerste lustrum viert.

Rosel Marci schildert sinds 1995. Schilderen is haar passie. Ze heeft klassieke schilderkunst gestudeerd in Keulen & Amsterdam waar ze in 2016 afstudeerde onder begeleiding van Sam Drukker. Door te luisteren, te observeren en de dingen te zien zoals ze zijn is ze voortdurend op zoek naar pure magische momenten die eigen kracht uitstralen. Met haar manier van schilderen transformeert Rosel Marci deze momenten in geweldige herinneringen. De energie van het moment wordt zichtbaar en het roept op om je eigen waarheid te leven en innerlijke rust te vinden.

Marian Kastelein heeft zich ontwikkeld tot internationaal viltster met een eigen handschrift. In de vormgeving van haar werk staat het streven naar essentie en eenvoud centraal. Het technisch en beeldend aspect probeert zij samen te brengen tot 1 geheel. Door veel te experimenteren wordt elke keer gezocht naar een balans tussen het textiel (voornamelijk vilt), gecombineerd met ander materiaal, zoals hout, leer of ijzerdraad. Het toepassen van deze materialen, op veelal onconventionele wijze zorgt voor nieuwe ontdekkingen en leidt tot onverwachte resultaten. Haar werk heeft thema’s als loslaten, geborgenheid, herinneringen en bespiegelingen.

Ria Straatman is gegrepen door het beeldhouwen en de verschillen, die het stoere materiaal kan uitdrukken. Zowel het ruwe van de onbewerkte steen als het “zachte” wanneer hij gepolijst is boeien haar. Ze vindt het iedere keer weer een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen vorm, lijn en emotie. Ria Straatman  is aangesloten bij Steengroep “de  verBEELDing” Deze groep bestaat uit 8 beeldhouwsters, die zelf al jaren beeldhouwen en sinds 2003 deze groep vormen. Ze hebben allemaal les gehad van professionele beeldhouwers. Zij werken in diverse steensoorten. Eenmaal per week werken zij samen, om hun passie en inspiratie te delen.

Wabi-Sabi 2-eenheid
Duikvlucht zeemeeuw
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie