Oogcafé Haarlemmermeer gaat weer van start!

15 september 2021 om 10:51 Lokaal Deel je nieuws

Trefpunt voor mensen met een visuele beperking en andere belangstellenden

Het Oogcafé Haarlemmermeer heropent op woensdag 15 september om 15:00 uur de deuren.
Het Oogcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met een visuele beperking, hun naasten, vrienden, mantelzorgers en geïnteresseerden in visuele problematiek.

In 2019 werd het Oogcafé officieel geopend door wethouder Marjolein Steffens – van de Water. Sindsdien bezoeken gemiddeld 20 geïnteresseerden maandelijks het Oogcafé. Na anderhalf jaar gesloten deuren, gaat het Oogcafé weer open! Het Cultuurgebouw en de Oogvereniging kunnen niet wachten de bezoekers weer te verwelkomen. Roos de Vries, coördinator sociaal domein van Het Cultuurgebouw: “Het is een zware en eenzame periode geweest voor allen. Het Oogcafé zorgt voor verbinding, (h)erkenning en gezelschap. De ambitie voor dit jaar is om meer jongeren te bereiken en samen met een aantal bezoekers de verbinding met kunst en cultuur te onderzoeken, wellicht ontstaat er een aangepast aanbod voor blinden en slechtzienden.”

Op iedere derde woensdag van de maand opent het Oogcafé zijn deuren tussen 15:00 en 17:00 uur in Duyckercafé voor alle inwoners uit Haarlemmermeer en omgeving.

Ontmoetingsplek
Iedereen is welkom; leden van de Oogvereniging, maar ook mensen die geen lid zijn, partners, familie en vrienden van mensen met een visuele beperking. Het draait allemaal om ervaringen uitwisselen, informatie van professionals en de behoeften van de aanwezigen.

Duyckercafé is gelegen in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp aan het Raadhuisplein 5. De toegang is gratis inclusief koffie en thee.

Vanwege de huidige coronamaatregelen vragen wij u zich vooraf aan te melden. Voor aanmelden of meer informatie kunt u mailen naar: oogcafehaarlemmermeer@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie