Vennep Flyers verslaat concurrent The Wombats met ruime cijfers

4 september 2018 om 21:15 Sport/sport Deel je nieuws

De Vennepse honkballers hebben de competitie uitstekend hervat na de lange zomerstop. Vooraf op papier een lastige wedstrijd tegen concurrent The Wombats, ook door afwezigheid van 2 vaste pitchers van de Flyers. Echter The Wombats kwam er vorige week zondag niet aan te pas in eigen huis, eindstand: 9-20 in het voordeel van de Flyers.

In de 1e inning bereikte Davy Hamelink het honk door 4 wijd. Hij kon scoren op een goede honkslag van Gerard Krom. Even later kon Krom de 0-2 scoren mede door een honkslag van Teddy Ledeboer. De thuisploeg deed iets terug op het pitchen van gelegenheidspitcher Bart Krom. Na tweemaal 4 wijd en 1 honkslag stond het 1-2 na 1 inning. In de 2e inning gingen de Flyers gretig verder. Jordy Kruijer sloeg een honkslag en hierna sloeg Jazz Voogd de bal over de omheining  goed voor 2 punten. Hierna sloegen Hamelink, Krom, Ledeboer en Mike Vermeer honkslagen om de score op 1-6 te zetten.

In de 3e inning wisten de Flyers maar liefst 7 punten toe te voegen. Hoogtepunten in deze inning waren de driehonkslag van Gerard Krom en de homerun van Vermeer. Inmiddels stond Bart Krom prima te gooien in zijn eerste pitchersbeurt van dit seizoen. Echter in de 4e inning wist de thuisploeg wat terug te doen door vijfmaal te scoren. Door middel van vier keer 4 wijd en 4 honkslagen brachten zij de tussenstand op 6-13.

De Flyers wisten op hun beurt weer 4 keer te scoren. Door honkslagen van Gerard Krom, Ledeboer, Kruijer en Ricky Ledeboer liepen de Flyers verder uit. Hoogtepunt van deze inning was de 3e homerun van de wedstrijd geslagen door Bart Krom. Rick Ledeboer nam in de 5e inning het pitchen over van Bart Krom. Iets wat Ledeboer nog niet eerder heeft gedaan. Ook hij deed dit uitstekend als stand-in voor de afwezige pitchers. 

Uiteindelijk wisten de Flyers de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen in 8 innings. Zij sloegen maar liefst 24 honkslagen en wisten 20 punten te scoren. Coach Pascal von Sohsten was super blij met deze overwinning: “Vooraf was dit een wedstrijd waar wij tegen op keken, maar wij hebben als team een uitstekende prestatie neergezet. 2 jongens die normaal niet pitchen, 3 homeruns en veel goede en harde honkslagen. Ik ben trots op het team!”

Aanstaande zondag (9 september) spelen de Flyers een uitwedstrijd tegen nummer laatst Orioles-2. 

Tussenstand 2e klasse C:

1. Vennep Flyers 12 - 18

2. Holy Gophers Combinatie 12 - 18

3. The Flags 13 - 16

4. Saints 11 - 14

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie