maatjeskoppel Roads Maatjesproject
maatjeskoppel Roads Maatjesproject Roads Maatjesproject

Roads Maatjesproject besaat 15 jaar

11 september 2018 om 10:31 Sport/sport Deel je nieuws

In vijftien jaar is het Roads Maatjesproject aan de Amsteldijk-Zuid in Amstelveen uitgegroeid tot een succesvol initiatief. Het project koppelt deelnemers met een psychische kwetsbaarheid aan vrijwilligers, met als doel om eenzaamheid onder haar deelnemers te doorbreken. 

Projectleider Jorise de Boer De Boer is duidelijk trots: “Juist het spontane contact levert de koppels vaak een mooi resultaat op. Alleen al om te zien dat het de deelnemer lukt om het contact met een vrijwilliger aan te gaan is, hoe spannend dat ook is, enorm waardevol. Het is fijn dat ons project steeds bekender wordt. Want mensen die leven met een psychische kwetsbaarheid, missen vaak sociale contacten. Dat gemis kan het herstel van hun klachten belemmeren. Een plezierig contact om naar uit te kijken kan voor hen écht iets betekenen”.

Bij het Maatjesproject van Roads ontmoeten de deelnemer en de vrijwilliger elkaar gedurende een jaar tweewekelijks. Ze zijn vrij om zelf invulling aan het zogenaamde maatjescontact te geven. Ze ontmoeten elkaar bij de deelnemer thuis ondernemen iets, ze gaan bijvoorbeeld fietsen, boodschappen doen, een kopje koffie drinken of naar de bioscoop. Hun contact is ongedwongen, van mens tot mens. Hierdoor hebben ze de ruimte om een stabiele connectie op te bouwen en ervaren de deelnemers dat zij de kans krijgen om in een sociale omgeving weer vertrouwen en regelmaat te ontwikkelen.

Sommige deelnemers kunnen door het maatjescontact activiteiten ondernemen die ze zonder maatje niet zouden doen. Voor andere deelnemers is het prettig dat ze niet alleen maar sámen met iemand een activiteit ondernemen en dat ze even van hun dagelijkse zorgen en problemen worden  afgeleid.

Helaas heeft het succes van het project als schaduwkant dat er elk jaar weer meer mensen eenzaam zijn. Daarom blijft het Maatjesproject op zoek naar enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die zich inzetten voor de acceptatie en participatie van mensen met psychische klachten.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden als vrijwilliger in de regio’s Haarlemmermeer of Amstelland? Neem een kijkje op de website van Roads Maatjesproject, stuur een e-mail of bel vrijblijvend voor meer informatie.

Website www.roadsmaatjesproject.nl| E-mail maatjesproject@roads.nl| Telefoon 06-57573151

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie