Vennep Flyers boekt zakelijke overwinning tegen The Orioles-2

12 september 2018 om 11:06 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag hadden de Vennepse honkballers geen enkele moeite tegen The Orioles. Na 7 innings werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd met een stand van 1-12 in het voordeel van de Flyers. Directe concurrent Holy Gophers liet een steekje vallen waardoor de Vennepers nu alleen aan kop komen te staan.

In de eerste inning was het direct raak. Teddy Ledeboer bereikte het honk door middel van vier wijd. Hierna was het Mike Vermeer die de bal over de hekken sloeg voor een 2-run homerun. Bij de Flyers begon de talentvolle Maarten Vloon op de heuvel. Hij begon sterk aan de wedstrijd, gesteund door een goed spelend veld die in de eerste inning direct een mooie dubbelspel draaide.

In de 2e inning sloeg Bauke van der Leeden een tweehonkslag. Jazz Voogd volgde met een verre tweehonkslag waarop de 0-3 werd gescoord. In de 3e inning gingen de Flyers gretig verder. Ledeboer kreeg 4 wijd en Vermeer sloeg een honkslag. Het 4e punt werd gescoord op de honkslag van Gerard Krom. Hierna was het van der Leeden met zijn klap van de wedstrijd. Deze bal verdween over de hekken waardoor er wederom 2 punten binnenkwamen op deze homerun. 

Inmiddels stond Vloon uitstekend te gooien en stond geen punt toe tot de 5e inning. Na een tweehonkslag en vier wijd kon de thuisploeg scoren op een opofferingsslag. Tussenstand na 5 innings 1-7 in het voordeel van de Flyers. 

In de 7e inning bij een stand van 1-8 wilden de Flyers de wedstrijd vroegtijdig gaan beëindigen. Van der Leeden begon met een honkslag gevolgd door een honkslag van Jordy Kruijer. Op een grondbal en een honkslag van Davy Hamelink kon het 9e en 10e punt worden gescoord. Bart Krom sloeg de bal weg voor een verre driehonkslag waardoor het verschil van 10 punten werd bereikt. Hij kon zelf het 12e punt scoren op een honkslag van Ledeboer.

Ondertussen had Barry Blokker het werpen overgenomen van Vloon. Dit deed hij ook uitstekend door geen punten meer toe te staan. De Flyers wisten de wedstrijd in stijl te beëindigen door een dubbelspel te spelen. 

Coach Pascal von Sohsten was vol lof over zijn talentvolle werper en de zakelijke overwinning. “Wij wisten dat concurrent Holy de dag ervoor hadden verloren, ik heb het team laten weten dat elke wedstrijd een nieuwe wedstrijd is en dat we vanaf de eerste inning moeten knallen”. 

Aanstaande zondag ontvangen de Flyers de directe concurrent Holy Gophers in eigen huis. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Aanvang 14:30 uur aan de Oosterdreef.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie