Scott Prins en Michaela Garavaglia na de officiële opening.
Scott Prins en Michaela Garavaglia na de officiële opening. Remco Vonk

Regenachtig, maar sportief Marianne Urbanus Honkbal Toernooi bij SC Badhoevedorp

24 september 2018 om 08:15 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 22 september 2018 werd bij de honk & softbalvelden van SC Badhoevedorp het Marianne Urbanus Toernooi gespeeld. Dit jaarlijks terugkerende jeugdtoernooi werd dit jaar voor de 16e keer georganiseerd. Ondanks het weer stonden 150 kinderen vanuit de verschillende teams en clubs uit de Haarlemmermeer en omstreken gereed toen het toernooi officieel geopend werd door Scott Prins. Scott, beste rookie pitcher van de hoofdklasse en tevens uitkomend voor het Nederlandse jeugdhonkbalteam, heeft de eerste bal gegooid. Daarna kon het toernooi van start met wedstrijden in de verschillende klassen van Beeball Rookies, Beeball Majors, tot Pupillen op 3 verschillende velden. De Aspiranten zouden de dag afsluiten met een avondwedstrijd. Helaas heeft deze wedstrijd vanwege de regen niet kunnen plaatsvinden. 

Onder toeziend oog van de familie Urbanus werd dit jeugdtoernooi, dat ter nagedachte aan hun dochter Marianne Urbanus georganiseerd wordt, geopend door het werpen van de eerste bal door Scott Prins. Scott, pas 17 jaar oud, begon zijn inmiddels al glansrijke honkbalcarrière als jeugdspeler bij SC Badhoevedorp. Na zijn opleiding op de Diamonds baseball academy in Amsterdam startte hij dit seizoen in de hoofdklasse bij DSS, Haarlem. Als pitcher zette hij een prachtig resultaat neer: zowel tijdens de reguliere competitie (ERA 2.79) als de nacompetitie (ERA 1.59) de beste rookie pitcher van de hoofdklasse. Al sinds zijn 15e komt hij binnen verschillende leeftijdsklassen uit voor het Nederlandse team.  

“Wij zijn erg trots dat Scott ons toernooi heeft geopend. Helemaal omdat hij destijds bij onze club is begonnen met honkballen en hij ook meerdere keren zelf heeft meegespeeld op dit toernooi. Zijn inzet en prestaties zijn een goede inspiratie voor de jeugdige spelers die weer in groten getale aanwezig waren,” aldus Lukas Rammeloo, voorzitter van de Honk-& Softbal commissie.  Het weer liet dit jaar te wensen over. Toch was de sfeer goed, de muziek klonk over de velden, het springkussen met speciale honkbal mogelijkheden werd veelvuldig gebruikt en ook de horeca op het veld was goed verzorgd. Ook dit jaar heeft de AH Badhoevedorp de uitgebreide lunch voor alle deelnemende teams verzorgd. Mede hierdoor bleven de teams op krachten om ook de middagwedstrijden enthousiast te  spelen. Mooie vangballen, spectaculaire homeruns, harde honkslagen en spannende veldacties maakten het een vermakelijke honkbalmiddag. 

SC Badhoevedorp jeugd is blij met sponsor AH Badhoevedorp
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie