Uitreiking Schipholfonds
Uitreiking Schipholfonds E. Blom

Schipholfonds verrast kanovereniging Waterwolf met mooie donatie

29 september 2018 om 12:07 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 29 september was kanovereniging Waterwolf uitgenodigd door het Schipholfonds bij de uitreiking van de toegekende donaties. Het werd een prachtige middag, waarbij wel tien stichtingen en verenigingen mooie bijdrages voor hun projecten mochten ontvangen. Kanovereniging Waterwolf was enorm verrast dat zij €4.500,00 in ontvangst mochten nemen. ‘Wat een grandioos mooie bijdrage’ aldus de penningmeester die namens het bestuur de cheque in ontvangst nam, ‘de hele kanopolo ploeg zal hier zo blij mee zijn’.

Kanovereniging  Waterwolf heeft een groeiend aantal jeugdleden die wekelijks actief zijn op het water in de Haarlemmermeer. De jeugdspelers trainen op vrijdag- en woensdagavond kanopolo; een spectaculaire en intensieve buitensport. Het spel bestaat uit twee teams met elk vijf spelers die in de kajak, al peddelend een bal moeten overspelen en in het doel van de tegenstander gooien. Klinkt simpel, maar het  is  ook  een technisch spel en daarnaast heeft  het veel weg van rugby op het water. Alleen heb je voor kanopolo wel kajaks nodig en hier lag een probleem. Voor nieuwe leden was onvoldoende materiaal bij de vereniging aanwezig. De vereniging is al enige tijd bezig met acties om geld bijeen te brengen voor nieuw materiaal. De donatie van het Schipholfonds is een mooie aanvulling en in de winter gaat de kanovereniging het nieuwe materiaal bestellen.

Het Schipholfonds heeft als doel fysiek bewegen te stimuleren, zodanig dat er meer mensen ‘in beweging komen’ door een donatie van het fonds. Bij de Kanovereniging zal een nieuwe kanopoloteam voorzien worden van materiaal, waardoor er in 2019 twee teams mee kunnen doen met de competitie en misschien wel het Nederlandse Kampioenschap. De kajaks gaan ook gebruikt worden voor de jeugdcursus kanovaren die elk jaar gegeven wordt aan jongeren vanaf 10 jaar. Daarnaast  gebruikt de vereniging de kajaks voor workshops kanovaren tijdens wijkfeesten en zwembadactiviteiten. Het is duidelijk dat het nieuwe materiaal intensief gebruikt gaat worden om meer mensen in beweging te krijgen. Wil je zelf ook bewegen in een kajak dan ben je van harte uitgenodigd bij de kanovereniging. Op de wesite www.kanoverenigingwaterwolf.nl vind je informatie voor jeugd en voor volwassenen. De kanovereniging is gevestigd aan de Kruisweg 1625A Cruquius (naast het Pannenkoekenpaviljoen)

Jeugdteam
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie