Gelijkspel op het nippertje voor DSOV

7 oktober 2018 om 18:48 Sport/sport Deel je nieuws

Na de mooie overwinning van vorige week tegen JOS togen de mannen welgemoed met de bus richting het hoge Noorden, met als adres  LSVV in Zuid Scharwoude. In het kielzog daarvan natuurlijk de trouwe supportersschare. DSOV keek met zelfvertrouwen uit naar de wedstrijd waarbij de tegenstander, naar eigen zeggen, al blij zou zijn met een punt.

DSOV begon sterk en dicteerde de openingsfase. LSVV hield het bij verdedigen en probeerde met snelle uitvallen onder de druk uit te komen. De eerste kansen waren dan ook voor DSOV met in de 11e minuut na een hoekschop een ingekopte bal en de nastoot daarop die door de LSVV verdediging net gestopt konden worden. LSVV kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd en bleef met snelle uitvallen de DSOV verdediging lastig maken. Daarnaast werd DSOV wat slordiger en leek een aantal spelers niet echt lekker in de wedstrijd te zitten. Zo kwam een LSVV aanvaller in de 25ste minuut alleen op keeper Dennie van der Giezen af maar gelukkig kon Dennie het gevaar net smoren.

Vlak daarna was het toch DSOV dat de leiding nam. In de 31ste minuut een mooie aanval en voorzet vanaf links door Martijn Nelis op spits Levi van Nispen. Levi knikte netjes onhoudbaar de 0-1 op het scorebord. Daarop een aantal kansen en kansjes over en weer tot vlak voor het einde van de eerste helft LSVV op gelijke hoogte kwam. Na matig verdedigen aan DSOV zijde werd een voorzet van rechts van dichtbij door Remco Reinhard ingetikt (1-1). Met die stand werd de rust bereikt.

In de 69ste minuut ging het voor DSOV nogmaals mis. Weer een voorzet van rechts en een intikker van Sven de Ruiter van LSVV betekende de 2-1. Daarop ging DSOV alles op alles spelen. De klok tikte echter verder dus DSOV begon steeds meer te jagen op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk in de 90ste minuut. In een scrimmage voor het LSVV doel kon Bianco Carolina zijn eerdere misser goedmaken en kopte de 2-2 in. Daarna in de blessuretijd nog een goede kans voor Vince de Kwant maar zijn schot was te slap om de LSVV keeper ongerust te maken.

Zo werd het einde gehaald met de puntendeling waarop LSVV vooraf op gehoopt had, hoewel de LSVV aanhang toch enigszins beteuterd was door de late gelijkmaker. Maar uiteindelijk was die puntendeling een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Volgende week thuis tegen NVC. Laten we hopen dat DSOV dan weer net zo scherp is als tijdens de eerste thuiswedstrijd en dat alle spelers dan weer wel hun dag hebben.