Wandelaars in de regio Haarlemmermeer
Wandelaars in de regio Haarlemmermeer Team Sportservice

Nieuw: wekelijks wandelen in Haarlemmermeerse Bos

8 oktober 2018 om 08:47 Sport/sport Deel je nieuws

Op verzoek van inwoners uit de Haarlemmermeer start Team Sportservice, in samenwerking met Stichting Zorgmanege Stal Starro, met een nieuwe wandelgroep op dinsdagmiddag. Van 13.30 tot 14.30 uur lopen de deelnemers onder professionele begeleiding tussen de drie en vijf kilometer in het Haarlemmermeerse Bos.

De sportieve wandellessen vinden plaats onder begeleiding van Jolande Baas. Ze biedt verschillende looptempo’s en spierversterkende oefeningen aan. Deze zijn geschikt voor beginnende en ervaren lopers. In zestig minuten legt de groep tussen de drie en de vijf kilometer af waarbij tijdens het wandelen altijd adem overblijft voor een gesprekje. “Naast dat het gezond is om te bewegen, vind ik het ook belangrijk dat het gezellig is”, zegt Jolande. “Daarom drinken we na afloop altijd een kopje koffie of thee bij Stal Starro.”

Wandelen steeds populairder

Wandelen is een van de populairste beweeglessen van Team Sportservice Haarlemmermeer. De afgelopen jaren is het aanbod uitgegroeid tot tien gevarieerde wandelgroepen op verschillende locaties. De afstanden varie¨ren van e´e´n tot zeven kilometer. Er is nog steeds behoefte aan meer lessen; de wandelgroep in het Haarlemmermeerse Bos is ontstaan op verzoek van een aantal inwoners en bewust op de middag gezet.

Coo¨rdinator Yae¨l Goudsmit: “Onze vaste kern wandelaars wordt steeds groter. De deelnemers waarderen de toegankelijkheid van de les, want iedereen kan meedoen, en genieten van de natuur en de buitenlucht. En, het Haarlemmermeerse Bos behoort natuurlijk tot e´e´n van de mooiste wandellocaties in de regio.”

Deelnemen

Nieuwe wandelaars zijn welkom en hoeven zich van te voren niet aan te melden. De wandelgroep Haarlemmermeerse Bos vertrekt om 13.30 uur vanaf Stichting Zorgmanege Stal Starro, IJweg 951, 2131 LV in Hoofddorp. De eigen bijdrage voor het wandelen bedraagt € 2 per les (exclusief koffie of thee). Neem bij vragen contact op met coo¨rdinator Yae¨l Goudsmit via ygoudsmit@teamsportservice.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie