Lesje in effectiviteit voor DSOV!

21 oktober 2018 om 19:17 Sport/sport Deel je nieuws

De thuiswedstrijd tegen AFC’34, een tegenstander met de nodige ervaring op eerste klasse niveau, begon zeer goed in de derde minuut met een mooie aanval die eindigde bij Vince de Kwant. Jammer genoeg ging zijn harde schot voorlangs. Ook in het vervolg van de eerste helft waren er enkele zeer fraaie aanvallen die echter geen van allen een goal opleverden. De mooiste aanval was zonder meer een voorzet van links over de hele, aangenomen door Levi van Nispen die de bal goed terug trok op Bryan Wilderom. Maar zijn harde schot werd op het nippertje onschadelijk gemaakt door een blok van een AFC verdediger.

Al die aanvallen die niet in een goal resulteren leiden tot een oude voetbalwijsheid dat hij dan wel eens aan de andere kant kan vallen.

Die vrees werd bewaarheid toen AFC’34 na rust het betere van het spel had.

Na een kwartier spelen werd een bal hoog en diep in onze zestien meter geschoten, Nayshel Marchena dacht deze meteen uit de lucht weg te trappen maar miste en gaf zo een vrije doortocht aan Brian Tesselaar, die daar wel raad mee wist en de 0-1 binnen schoot.

Dit opende wel een fase waarin DSOV meer druk zette, AFC naar achteren dwong en enkele fraaie kansen opleverde. Waaronder een fraai schot op de lat van Vince en een schot op de paal van, de voor Bryan Wilderom ingevallen, Martijn Nelis.

Maar al deze gemiste kansen deed het geloof in een goede afloop bij de DSOV aanhang langzaam wegvloeien.

In de extra tijd viel de definitieve beslissing toen Dennie iets te ver voor zijn goal was om op die manier de tegenaanval te onderscheppen maar verslagen werd door een fraaie afstandsschot van de spits van AFC’34 en zo was de eindstand van 0-2 een feit.

Zeer teleurstellend uiteraard maar met iets meer nauwkeurigheid had deze wedstrijd heel anders af kunnen lopen en dit geeft dus moed voor de uitwedstrijd tegen Zaanlandia van volgende week!