0-3 van Brian Wilderom
0-3 van Brian Wilderom Simone Slot

Hartverwarmend voetbal van DSOV op een koude dag!

18 november 2018 om 19:27 Sport/sport Deel je nieuws

Waar het scoren de afgelopen weken maar moeilijk ging, ging juist dat aspect DSOV vandaag zeer goed af.  De eerste drie kansen waren ook gelijk doelpunten, terwijl de verdediging van Uitgeest niet bepaald uit koekenbakkers bestond. De voorwaartsen hadden het vizier goed scherp gesteld en trainer/coach Bart Jansen had me ook beloofd er alles aan te doen vandaag een positief resultaat mee terug naar Vijfhuizen te nemen.

Op een koud maar zonnig sportpark in Uitgeest scoorde DSOV al snel, toen Soeremly (Soetje) te Vrede met de bal aan de voet oprukte en vanaf een meter of twintig besloot keeper Sem Bleeker te testen en de bal bij de verre paal binnen liet ploffen, 0-1 binnen vier minuten dat was lekker beginnen. Tien minuten later kreeg DSOV een vrije trap op een aantrekkelijke afstand en Soetje wilde zijn uithaal nog eens overdoen maar de bal sprong, naar later bleek voor de meerderheid van het publiek, terug van de paal waar de meeste kijkers aan het geluid meenden te horen dat deze terug kwam van de reclameborden. Maar gelukkig was Vince de Kwant iets attenter en schoot de terug gesprongen bal onhoudbaar binnen. Nog was de koek niet op want weer tien minuten later ging Bianco Carolina goed door over de rechterkant van het veld en stelde Brian Wilderom bij de tweede paal in staat de 0-3 op het scorebord te brengen. Al het meegereisde publiek uit Vijfhuizen keek elkaar verbaasd aan, want waar ging dit eindigen. Maar het enige wapenfeit voor rust was nog een lob van 25 meter afstand, maar de Uitgeester goalie vond het wel genoeg zo.

In de rust was de algemene opinie dat het zaak was het eerste kwartier ongeschonden door te komen om de eerste uitzege veilig te stellen. Een aderlating was het dat Hoover Noorman in de rust gewisseld diende te worden. Maar de  coach ving dit op door Bianco Carolina terug te halen en Levi van Nispen in de spits in te brengen. Er ontstond een spelletje, waarbij Uitgeest druk probeerde te zetten maar de ploeg dit duidelijk niet gewend is te doen en DSOV trachtte met uitvallen de genadestoot te plaatsen. Dit lukte niet onmiddellijk maar het samenspel tussen met name Vince de Kwant, Brian Wilderom en Levi van Nispen was dreigend genoeg om de achterlinie van Uitgeest niet de kans te geven op te schuiven waardoor Uitgeest moeilijk druk kreeg op de tegenstander. Dit frustreerde overduidelijk want de verzorger van DSOV kreeg wat meer werk te doen, onder andere toen de spits doorliep op keeper Dennie van der Giezen.

Maar in de 80e minuut kwam aan alle onzekerheid een einde toen Vince goed diep werd gestuurd en op tijd Levi aanspeelde die met een geplaatste schuiver de 0-4 aantekende. Een treffer uit het boekje en de wedstrijd kon simpel uitgespeeld worden.

Een zeer degelijke overwinning met soms uitstekend voetbal, dit smaakt naar meer!

Volgende week in Vijfhuizen tegen Zeeburgia.