Carolien Plantjé
Carolien Plantjé Bart Treuren, www.rgym.eu

Internationaal toernooi Ritmisch Gymnastiek was een feestje.

4 december 2018 om 11:14 Sport/sport Deel je nieuws

Op 2 december jl. organiseerde vereniging Rhythmic Dreams Gymnastics Academy (RDG Academy) de Dream Cup.

Het was de tweede wedstrijd van het seizoen voor de gymnasten. Het was een goed georganiseerde en leuke wedstrijd met hulp van talloze vrijwilligers. Het mooie aan deze wedstrijd was, dat gymnasten van verschillende niveaus (A, B en C) meededen van verenigingen uit Nederland, Duitsland en België. Het publiek heeft genoten van spectaculaire oefeningen met alle ritmische attributen op diverse muziekstijlen. Daarnaast werden demonstraties gegeven. Het toernooi werd afgesloten met de prijsuitreiking. Sinterklaas had nog een gaatje kunnen vinden in zijn drukke agenda en deelde de wedstrijdbekers en medailles uit aan de gymnasten. 

 

De sport ritmische gymnastiek 

Bij ritmische gymnastiek laat de gymnaste op het ritme van muziek haar lenigheid zien tijdens een oefening. Muziek, ritme en coördinatie zijn belangrijk bij deze sport. De oefening bevat diverse elementen, evenwichten, gooien en ritmepassen. De gymnaste oefent om een zo perfect mogelijke uitvoering te geven. Dat kan tijdens een demonstratie of een wedstrijd, individueel, in tweetallen of met een groep. De gymnasten kunnen een oefening hebben met bal, hoepel, knotsen, lint, zonder materiaal of touw.

Interesse in deze sport? Neem een kijkje op www.rdgacademy.nl

Tevens kunnen meisjes vanaf vier jaar een proefles komen doen op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur  en meisjes vanaf negen jaar op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur in Gymzaal Sandestein in Nieuw Vennep.

 

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie