Zwaarbevochten gelijkspel DSOV!

10 februari 2019 om 20:02 Sport/sport Deel je nieuws

Dit seizoen hoeft niemand zich te vervelen bij de wedstrijden van het vlaggenschip van DSOV. Doelpunten, aanvallen op en neer en volop spanning aan de Zijdewinde in Vijfhuizen!

Vandaag was het RKVV Velsen dat een bezoek kwam brengen en DSOV probeerde vanuit een compacte, gesloten verdediging een gaatje te vinden in de moeilijk neembare vesting die Velsen doorgaans optrekt. Toch waren er wat kleine kansjes via Levi van Nispen die veel door de aanvalslinie van DSOV zwierf. Alleen moest de verdediging telkens op zijn hoede zijn als rechtsback Daniel Zuiverloon aanzette voor een rush met de bal aan zijn voet en steeds een prima voorzet afleverde. Uit het niets werd het in de 23ste minuut 1-0 toen Brian Wilderom met een ragfijne pass Levi van Nispen in de diepte stuurde en Levi fraai afrondde in de verre hoek. Tien minuten voor rust wist Dennie van der Giezen op miraculeuze wijze zijn doel schoon te houden door twee kopballen in twee minuten tot corner te verwerken. En dus werd de rust met een minieme voorsprong bereikt.

In de tweede helft was het beeld totaal anders want Velsen zette met de voltallige luchtmacht die voorradig was, maximale druk op het doel van DSOV. Toch was het Vince de Kwant die in de 52e minuut een schitterende lob over keeper Yorinn Albers in de bovenhoek draaide, maar met een uiterste krachtsinspanning wist hij alsnog ten koste van een corner te redden.

Maar de druk bleef onveranderd hoog op het doel van DSOV en toen een corner slecht werd weggewerkt viel de, in de lucht hangende, gelijkmaker. Tien minuten later werd een tackle binnen het strafschopgebied beoordeeld als een penalty en dat gaf Mischa Plug de gelegenheid de stand in het voordeel van Velsen te brengen, 1-2.

DSOV leek verslagen maar het inbrengen van Soeremly te Vrede en Joey Carolina bracht nieuw elan. DSOV zette weer aan en uit een corner van Soeremly werd in de tweede instantie door Spiros Lomis over de lijn geschoten, nadat de eerste poging van Nayshel Marchena nog gekeerd werd. Al was het goed dat de scheidsrechter goed opgesteld stond om zo te constateren dat de bal de lijn volledig gepasseerd was. Dus was de stand 10 minuten voor tijd weer gelijk.

Toen zocht Velsen weer de aanval en inmiddels was het kunstgras door de overvloedige regenval spekglad geworden en wellicht was dat de reden dat de bal niet goed werd verwerkt in het doelgebied bij Dennie van der Giezen, de bal belandde voor de voet van een Velsen-speler en die dacht de wedstrijd met 2-3 over de streep te schieten. Maar hij had niet op de snelheid van Joey Carolina gerekend. Een breed gespeelde bal in de verdediging van Velsen werd vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd opgepikt door Joey waarna hij alleen op Yorinn Albers afging en dat prima afmaakte 3-3.

Wat daarna in de extra speeltijd allemaal nog gebeurde aan schoten, vrije trappen en kansen was ongelooflijk maar uiteindelijk was deze gelijke stand het resultaat van een regenachtige maar enerverende middag in Vijfhuizen.