2-2 door Spiros Lomis Simone Slot

Enerverende pot voetbal in Vijfhuizen!

17 maart 2019 om 20:16 Sport/sport Deel je nieuws

Door blessures en schorsingen was coach Bart Jansen genoodzaakt de nodige omzettingen in zijn formatie te doen. Jongelingen Daaf van den Boogaard en Stan Raji begonnen in de basis en deden dat bepaald niet onverdienstelijk.

Van de ontbrekende inzet van vorige week was nu geen spoor te bekennen, maar ondanks dat was Zaanlandia in de eerste helft de bovenliggende partij.

Na een klein kwartier spelen profiteerden zij van een te vroeg uitlopende Dennie van der Giezen en plaatste de spits de 0-1 knap in het verlaten doel. Het enige wapenfeit van DSOV in de eerste helft was een fraaie aanval over rechts waarbij Nayshel Marchena de bal bij Soetje te Vrede kreeg, maar zijn schot werd jammer genoeg door de keeper tot corner verwerkt.

Op een voor DSOV heel vervelend moment, vlak voor rust, scoorde Zaanlandia door een van richting veranderd schot. En zo werd de eerste helft afgesloten met een voor de thuisploeg zeer ongunstige 0-2 achterstand.

In de tweede helft kwam echter een herboren DSOV uit de kleedkamers. Vanaf het begin werd de tegenstander opgejaagd en onder druk gezet en na tien minuten kopte Spiros Lomis al op de lat na een prima voorzet van te Vrede. In het eerste kwartier van de tweede helft deed coach Jansen twee omzettingen: beide genoemde jonge spelers (die het desondanks prima deden) werden ingewisseld voor Joey Carolina en de vooraf licht geblesseerde Vince de Kwant.

Dat resulteerde al snel in een schot op de buitenkant van de paal door Joey en twee minuten later in

scherpe voorzet van Vince, die ongelukkig door Davey Kho achter zijn eigen doelman werd gewerkt. 1-2 en nog een half uur te spelen en DSOV had de van hen bekende drive weer te pakken.

Al moet gezegd dat Kho zijn fout bijna nog goed maakte door de bal op de paal te koppen buiten bereik van Dennie van der Giezen.

Maar DSOV liep storm en Vince de Kwant was dicht bij de gelijkmaker met een schot dat maar net naast ging. Een kwartier voor tijd was het dan toch gelijk. Joey Carolina speelde Spiros Lomis aan en hij schoot de 2-2 in de kluts  achter keeper Bosma.

In deze vorm hoopte alles wat Vijfhuizen was op de overwinning en dit was ook zeker mogelijk geweest, met kansen van Joey en Spiros in kansrijke posities in de laatste tien minuten.

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook nog mis had kunnen gaan, ware het niet dat Dennie van der Giezen de ploeg in de laatste paar minuten op de been hield en zijn eerder gemaakte misser ruimschoots goed maakte met een paar prima reddingen.

Een spannende voetbalmiddag met een eerste helft die voor Zaanlandia was, maar de tweede helft, op basis van het vertoonde spel, veel hoop geeft voor DSOV.