Teamfoto met de beker
Teamfoto met de beker RC Hawks

Rugby Club Hawks Nederlands kampioen!

13 mei 2019 om 11:55 Sport/sport Deel je nieuws

Een ongewone zaterdagochtend 11 mei met best wel veel spanning bij de trainers, coaches van het Cubs team 1 van de Haarlemmermeer Hawks.
Ondanks dat de spelers dit seizoen geen wedstrijd verloren hadden was de onzekerheid of ze het vandaag zouden redden tegen de Bredase Rugbyclub toch wel aanwezig.
Deze wedstrijd ging dan ook over de landstitel voor de leeftijdscategorie Cubs (12-13 jaar) Ribbon en het was voor het eerst in het bestaan van de club dat er voor deze titel gestreden moest worden.
Al snel kwamen de Hawks op voorsprong door het drukken van de eerste try die zorgde dat de eerste vijf punten binnen waren. Helaas werd de conversie (het schieten tussen de palen) gemist en bleef de stand 5-0 voor de Hawks.
Kort daarna drukte de Haarlemmermeerse Cubs de tweede try, hierbij werd de bal tijdens de conversie helaas tegen de palen aangeschoten.
Met de stand 10-0 voor de Hawks was de overwinning absoluut niet zeker. Vooral nadat Breda zijn eerste try scoorde. Echter, ook de Bredase Cubs miste de conversie door naast de palen te schieten.
De Hawks Cubs speelden voor wat ze waard waren en scoorde vlak voor tijd hun derde try waarbij de stand 15-5 voor de thuisploeg werd.
Nadat eindelijk ook de conversie raak geschoten werd, gaf de scheidsrechter het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd aan en was de uiteindelijke stand 17-5 voor de Hawks. Onder luid gejuich van zowel de spelers als de trotse toeschouwers namen de jonge rugbytalenten de landstitel in ontvangst.

Hawksspeler drukt een try
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie