Bowien Jansen (in het midden) opgelucht dat de limiet behaald is
Bowien Jansen (in het midden) opgelucht dat de limiet behaald is Arjan Timmers

Bowien Jansen kwalificeert zich voor het EK<23 100 meter sprint

10 juni 2019 om 22:19 Sport/sport Deel je nieuws

Bowien Jansen heeft zich op Tweede Pinksterdag op de T-meeting in Tilburg van een ticket naar het EK<23 in het Zweedse Gävle verzekerd. In de series liep de 20-jarige atlete van AV Haarlemmermeer met 11.59 een honderdste sneller dan de limiet voor de 100 meter sprint. In de finale ging het nog veel sneller, en vloog Bowien naar een tijd van 11.39. Maar de meewind van +2.9 was helaas 0.9 te veel om een geldig PR te mogen noteren.

Jansen put uit haar laatste snelle race wel veel vertrouwen: “Op de trainingen liep alles zo goed, alles klopte. Maar in de afgelopen drie wedstrijden kwam het er maar niet uit. Dat was moeilijk, ik kon er niet de vinger op leggen. Ik ben zo blij dat ik na de teleurstellend verlopen FBK Games in Hengelo last-minute heb besloten de volgende dag dan toch ook nog maar in Tilburg te lopen. Hier viel alles op z’n plek.” Jansen hoopt de komende twee wedstrijden in Zwitserland haar tijd nog meer aan te scherpen.

Het EK<23 vindt plaats van 11 t/m 14 juli in Gävle in Zweden. Jansen werd twee jaar geleden nog 5e op dezelfde afstand bij het EK Junioren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie