Sem de Breuk uit Rijsenhout is heel blij met zijn gele band!
Sem de Breuk uit Rijsenhout is heel blij met zijn gele band! Chung Do Kwan

Chung Do Kwan start pilot met online Taekwondo examens

29 april 2020 om 20:35 Vechtsporten Deel je nieuws

 

Chung Do Kwan start pilot met online Taekwondo examens

Ondanks het feit dat veel activiteiten zijn gestaakt heeft dat Sportachool Chung Do Kwan er niet van weerhouden om de lessen, in welke hoedanigheid dan ook, te blijven voortzetten.

Vrijdag 13 maart vond nog de allerlaatste fysieke les plaats, en het jaarlijkse clubkampioenschap van 14 en 15 maart moesten halsoverkop worden uitgesteld, met daarbij niet alleen teleurstelling bij alle deelnemers maar ook alle voorbereidingen die daarmee in het water zijn gevallen. Ondanks deze tegenslagen is de school binnen een week online  gegaan en kunnen de leerlingen meedoen met een compleet online programma, aangevuld met nieuwe (voorheen niet bestaande) work-outs voor het hele gezin. De leerlingen die niet kunnen deelnemen aan de lessen hebben ook nog de keus om bepaalde oefeningen en lessen terug te kunnen kijken middels een speciaal archief kanaal. Voor de jongste deelnemers zijn er ook aanvullende lesjes en download opdrachten beschikbaar gesteld zodat niemand zich hoeft te vervelen.

Leerling Sem de Breuk uit Rijsenhout was een van de (on)gelukkigen die voorafgaand aan de Corona crisis heel fanatiek had geoefend en al was klaargestoomd voor het examen. Helaas gingen de zalen op slot en moest hij en nog een aantal anderen de examens uitstellen tot nader bericht. Hoofdinstructeur David Chung besloot hier iets mee te zullen doen en benaderde zijn leraar Grootmeester Kim in Zuid-Korea om samen te kijken naar een tussentijdse oplossing. Zo kwamen zij samen tot een geweldige oplossing door een pilot op te zetten om de leerlingen de theorie- en praktijk examens online te laten doen en dat te filmen zodat ze dat samen konden beoordelen. Dit was ook nodig gezien het tijdsverschil en de pilot bleek een geslaagd succes te zijn waarmee deze leerlingen zijn geslaagd voor hun gele band. Hoofdinstructeur David Chung reikte deze week de banden en diploma’s bij de betrokkenen aan de voordeur uit (met de benodigde 1,5 meter afstand) en geeft te kennen om aan examens op deze wijze een vervolg te geven voor de leerlingen die toe zijn aan de volgende stap. Gezien de vereisten is dit helaas niet mogelijk voor alle bandkleuren maar voor velen zal dit toch een uitkomst bieden, en de anderen zullen mogelijk privé examens in de buitenlucht ondergaan.

Vanaf 6 mei gaat Chung Do Kwan de buitenlucht in met de kinderen en de jongeren, zij hopen dat spoedig ook de junioren en volwassenen mogen volgen. Ook bieden zij de mogelijkheden voor niet-leden om te kunnen aansluiten bij deze lessen door een aangepast lidmaatschap voor wie zou willen meetrainen (mits plaats beschikbaar, dit is afhankelijk per locatie) en uiteraard bestaat er een kans om van daaruit in de toekomst mee te kunnen trainen in de zalen, zodra deze weer worden opengesteld.

Meer informatie via: www.chungdokwan.nl    aanmeldingen@chungdokwan.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie