Portret schrijver Wouter Droppers
Portret schrijver Wouter Droppers PR

Eerste boek met ondernemerslessen uit twee steden: Babylon en Jeruzalem

15 oktober 2019 om 11:39 Nieuws Deel je nieuws

Deze maand wordt het boek 'Onbehaaglijk geluk' gelanceerd. De reden hiervoor is dat schrijver Wouter Droppers een onbehagen waarneemt bij ondernemers en in de samenleving over de manier waarop wordt ondernomen in deze huidige tijd. Droppers, die al meer dan 35 jaar met ondernemers en leidinggevenden in het bedrijfsleven onderweg is, ziet twee hoofdstromen in het ondernemen. De een legt de nadruk op zelfrealisatie, de ander op het belang van de klant en de andere stakeholders. Hij vergelijkt deze twee stromen met de geschiedenis van twee symbolische steden uit de Bijbel: Babylon en Jeruzalem. De ene stad eindigt met een toekomst en de andere vergaat. Het boek 'Onbehaaglijk geluk' trekt lessen uit de geschiedenis en toekomst van deze twee steden op het gebied van ondernemerschap en zakendoen. Het boek is een verslag van persoonlijke verhalen, ervaringen en lessen waarmee Droppers andere ondernemers wil inspireren.

Gezonde en heilzame keuzes in bedrijven

Droppers zoekt in dit boek een antwoord op de vraag: Hoe kunnen wij als ondernemers bijdragen aan het welzijn van alle betrokkenen bij ons bedrijf en ons ‘gezonde’ eigenbelang? Hij vestigt de aandacht op het belang van verbinding, liefde, dienen en gerechtigheid in ons zakendoen en ondernemen. Droppers bespreekt bedrijfsmodellen die hun oorsprong en doel vinden in het vormen van betekenis en het vermenigvuldigen van 5 verschillende kapitaalsoorten (menselijk, sociaal, natuurlijk, financieel en spiritueel kapitaal). Hij bespreekt belangrijke bouwstenen van een bedrijf die nodig zijn in deze snel veranderende VUCA-samenleving. Daarnaast bespreekt hij de kracht van de christelijke traditie en het christelijk geloof in het zakendoen. In het boek 'Onbehaaglijk geluk' kunnen ondernemers meer vinden dan alleen financieel geluk en materiële voorspoed.

Wouter Droppers is directeur van Europartners en al meer dan 35 jaar met zakenmensen en leidinggevenden in het bedrijfsleven onderweg. Hij adviseert, stimuleert en ondersteunt (christelijke) ondernemers door heel Europa. 

Onbehaaglijk geluk: Eerste boek met ondernemerslessen uit twee symbolische steden: Babylon en Jeruzalem. Schrijver Wouter Droppers doet aanbevelingen om te komen tot een bedrijfsmodel dat alle stakeholders dient en hij vindt hiervoor aanknopingspunten in de christelijke traditie. Meer informatie: https://onbehaaglijkgeluk.nl/.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie