Medewerkers uit de zorg
Medewerkers uit de zorg Ik Zorg

Zorg- en welzijnsprofessionals uit Friesland te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

18 november 2019 om 15:40 Nieuws Deel je nieuws

Vanaf vandaag zijn triagist Monique en regie-assistent Daniëlle van Dokterswacht Friesland en begeleider Siete van Maeykehiem samen met bewoner Eelco te zien in één van de landelijke tv-commercials van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Monique, Daniëlle en Siete waarom zij in de sector werken. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

Monique: “Mensen bellen naar de Dokterswacht als er sprake is van spoed. Door vragen te stellen, probeer ik een beeld te krijgen van wat er aan de hand is, zodat ik de juiste zorg in kan zetten.”

Daniëlle: “Wat mij gelukkig maakt in mijn werk is als we mensen goed geholpen hebben, ook in nare situaties of panieksituaties.”

Siete: “Als ik op mijn werk kom en het enthousiasme zie van mijn cliënt, dan word ik blij. Dan weet ik waarom ik dit werk doe. Het werken met mensen met een verstandelijke beperking is iedere dag anders. Het blijft uitdagend.”

Naast Monique en Daniëlle uit de eerstelijnszorg en Siete uit de gehandicaptenzorg delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de ambulancezorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, jeugdzorg, kraamzorg, ouderenzorg, thuiszorg, de sector sociaal werk én het ziekenhuis hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op?

In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. En wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is, dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Ze delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

Over Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie