Afbeelding
RJOORE

Viering Chinees Nieuwjaar met draken in centrum Hoofddorp

11 februari 2024 om 08:47 Activiteiten

HOOFDDORP Het Chinees Nieuwjaar is zaterdag begonnen. Bij elk Chinees jaar hoort ook één van de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem. Dit jaar is dat de draak. Chinees Nieuwjaar, ook bekend als belangrijke lentefeestdag, wordt jaarlijks op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender gevierd. Het kalenderjaar duurt tot 28 januari 2025.

Leden van de Kung Fu Academy hebben zaterdag het Chinees Nieuwjaar groots ingeluid in het centrum van Hoofddorp. Vanuit Amazing Oriental aan het Van Stamplein werd gestart met een Chinese drakendans die vervolgens als een kleurrijk lint door het winkelcentrum ging. 

“Het is het jaar van de Draak die voor kracht, moed en innovatie staat”, zegt Ricardo Sousa, eigenaar van de Kung Fu Academy. Naast de drakendans werd het Hoofddorpse publiek getrakteerd op indrukwekkende kung fu demonstraties. “We grijpen het vieren van het Chinees Nieuwjaar ook aan om onze verhuizing aan te kondigen. In maart verhuizen wij met onze academy van Nieuw-Vennep naar de Robijnlaan 19 in Hoofddorp.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie