Een van de gerechten van Restaurant Lola's.
Een van de gerechten van Restaurant Lola's. Visit Haarlemmermeer

Beleef Culinair Haarlemmermeer start volgende week, ‘ontdek hotspots en nieuwe restaurants’

21 februari 2024 om 13:59 Activiteiten

HAARLEMMERMEER Tijdens de restaurantweek - van maandag 26 februari tot en met zondag 3 maart - kunnen restaurantliefhebbers bij veertien restaurants in Haarlemmermeer terecht voor een speciaal aanbod. Het is het tweede jaar op rij dat ‘Beleef Culinair Haarlemmermeer’ wordt georganiseerd door Visit Haarlemmermeer. 

De deelnemende restaurants bieden tijdens de restaurantweek een speciaal samengesteld menu of leuke actie aan. Bijvoorbeeld de tweede pizza gratis, een luxe 3-gangen menu voor een speciale prijs, een gratis lunch voor de derde persoon in het gezelschap of twee diners voor de prijs van één.

Onder de veertien restaurants die meedoen aan Beleef Culinair Haarlemmermeer, bevinden zich verschillende hotspots, zoals Papa’s Beach House in het Haarlemmermeerse Bos, Bistro Jacques in Nieuw-Vennep en Plein 14 in Hoofddorp. Maar ook nieuwe restaurants in de gemeente doen mee, zoals Christiani Pizzabar in Hoofddorp, Fort 5 in Vijfhuizen en Lola’s in Abbenes. 

RESTAURANT LIEVELING Ook Restaurant Lieveling aan de Toolenburgerplas doet dit jaar mee. Daphne Hoogland doet de PR en Marketing voor het restaurant in Hoofddorp: “De actie is een goede promotie voor de deelnemende locaties. Haarlemmermeer zit vol goede restaurants. Door een speciaal aanbod te bieden, kunnen de restaurants nieuwe klanten kennis met hen laten maken. Wie bieden bijvoorbeeld een 3-gangen keuzemenu voor 32,50 euro. Dat is normaal gesproken zo’n twintig euro duurder.” 

Ze vervolgt: “Vorig jaar deden wij ook mee, maar bij ons liep dat niet goed. Er was een te grote selectie aan restaurants. Dit jaar zijn het er minder, dus ik ben benieuwd wat we kunnen verwachten.” Waarom Restaurant Lieveling weer meedoet? Lachend zegt Daphne: “Wij zijn gewoon heel leuk! We zitten in een recreatiegebied en bieden een mix van gerechten aan. Onze kaart is Frans gerelateerd, maar heeft ook Aziatische invloeden.”

RESTAURANT LOLA’S Eigenaresse Anne Bosveld doet met Restaurant Lola’s in Abbenes ook mee aan de actieweek. “Wij zijn sinds 1 januari geopend, dus we vinden het erg leuk om mee te doen. Lola’s is een toegankelijk familierestaurant, we hebben saté en spareribs, maar ook uitgebreide borrelplanken. De locatie is aan het water, dus in de zomer kan je hier lekker borrelen. Tijdens de actieweek gaat er twintig procent van de prijs van onze gerechten af, of je nou voor de lunch, borrel of het diner komt. 

Lola’s heette voor 1 januari Lowietje aan de Kaag. Anne werkte daar anderhalf jaar als manager en kreeg de kans om de zaak over te nemen. “Dat was een hele mooie stap. We hebben nog steeds de herkenbare gerechten, maar focussen ons meer op de borrel en hebben bijvoorbeeld lunchplanken om te delen. Zo hebben we er onze eigen draai aan gegeven.” Anne is enthousiast over Beleef Culinair Haarlemmermeer: “Mensen hebben vaak hun eigen vertrouwde restaurants waar ze naartoe gaan. Maar het leuke van deze week is dat mensen uit hun comfortzone stappen en iets nieuws ontdekken. Wij hebben inmiddels al best wat reserveringen binnen, dus dat is positief.” 

INSPIREREN Met de restaurantweek wil Visit Haarlemmermeer samen met lokale horeca het culinaire aanbod in de gemeente op de kaart zetten. Vaak zoeken inwoners restaurants buiten Haarlemmermeer op als ze eropuit willen. Met speciale menu’s en acties willen zij inwoners inspireren om in eigen gemeente op culinaire reis te gaan. 

Wethouder Marja Ruigrok (Economische Zaken): “Het is helemaal niet nodig om de gemeentegrenzen over te steken voor een lekker avondje uit eten. In Haarlemmermeer is namelijk een heel divers aanbod aan restaurants te vinden. De restaurantweek biedt inwoners en bezoekers de kans om het beste van Haarlemmermeer uit te proberen: luxe diners, heerlijke lunches en een gezellige borrel. Haarlemmermeer heeft voor ieder wat wils!”

Het volledige aanbod en meer informatie is te vinden op: visithaarlemmermeer.nl/zien-doen/beleef-culinair-haarlemmermeer

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie