Afbeelding
Cultuurgebouw

Alles over technologie tijdens Mediafestival in Het Cultuurgebouw

24 oktober 2019 om 07:00 Activiteiten

HOOFDDORP Binnenkort staat Het Cultuurgebouw in Hoofddorp in het teken van een rooskleurige toekomst vol technologie. Van 12 t/m 15 november, tijdens de Week van de Mediawijsheid, vindt het Mediafestival voor onderwijs plaats en op 8 november opent de bijbehorende mediakunst-tentoonstelling in Galerie de Meerse. Uiteenlopende kunstenaars op het snijvlak van kunst en technologie tonen hun werk of geven workshops tijdens het festival, binnen het gezamenlijke thema Another Day in Paradise.

HET MEDIAFESTIVAL Bijna 1100 leerlingen uit Haarlemmermeer worden tijden het Mediafestival ondergedompeld in een paradijselijke toekomst vol technologie. Het festival is daarmee een van de grootste events tijdens de landelijke Week van de Mediawijsheid en viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan. Leerlingen bezoeken tijdens deze feestelijke editie de mediakunst-tentoonstelling, een documentaire vol kunst en technologie en workshops van kunstenaars. In BotsUP met mediakunstenaar Jan Bijster onderzoeken ze bijvoorbeeld hoe je een robot met kunstmatige intelligentie programmeert. City of Sounds and Silence is een installatie en hoorspel waarin leerlingen de stad van de toekomst betreden. Ze bedenken zelf hoe de wereld eruit ziet en voegen hun eigen visie toe aan de installatie. In de workshop Ready, Steady, GIF blazen leerlingen nieuw leven in de media-collectie van samenwerkingspartner Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, door er zelfbedachte GIF's van te maken. Zo zijn er nog veel meer workshops en tot slot een randprogramma met onder andere werk van Roos Groothuizen, Hackers&Designers en Bekijk't.

Nieuwe technologieën, ze zijn er plotseling. We verwerken ze in ons bestaan, maar hoe kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld werkt, zien, voelen of ruiken we niet. Onze zintuigen zijn 'in limbo'. In de tentoonstelling Another Day in Paradise lichten acht kunstenaars een tip van de sluier. De expositie is te zien van 8 november tot 11 januari en geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00-17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op hetcultuurgebouw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie