Cor Bos op zijn Case-trekker uit 1952.
Cor Bos op zijn Case-trekker uit 1952. Trudy Witteman

Klassieke trekkerrit met start en finish in Nieuw-Vennep

11 september 2020 om 10:00 Activiteiten

NIEUW-VENNEP De restauratiegroep Meer-Historie van het Haarlemmermeermuseum de Cruquius houdt op zondag 13 september een trekkertocht door Haarlemmermeer. 

Zeker 50 tractoren doen mee aan deze parade. Er zitten echte oldtimers tussen zoals de Vierzon (1936), de Alles-Chalmers (1956), de Dextra en de Deutz. Achter de tractoren hangen onder andere een schillenkar en enkele landbouwmachines.

De start is 9.30 uur bij de crossterrein aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep. Rond 13.00 uur zijn de trekkers bij Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg voor een rustplek en een lunch. Hier kunnen de tractoren van dichtbij bewonderd worden. Op het Landgoed Kleine Vennep komen de landbouwmachines uit alle tijden tezamen in een groot spektakel aan bewegende, knorrende, ratelende en stomende machines die te gast zijn bij het theaterfestival ‘Grazende Zwaan’ wat zaterdag 12 en zondag 13 september plaatsvindt op het terrein van Landgoed Kleine Vennep.

Na de lunch wordt verder gereden en rond 16.00 uur keert de parade terug bij het landgoed aan de Hoofdweg Westzijde 1041 in Nieuw-Vennep.

ROUTE In de ochtend rijdt de parade van de oude tractoren langs de dorpen Burgerveen, Leimuiderbrug, Weteringbrug, Nieuwe Wetering weer naar Weteringbrug met rond 10.45 uur een koffiestop op de hoek Rijnlanderweg met de Lisserweg. Vervolgens wordt richting gezet via ?Huigsloot, Abbenes, Lisserbroek naar Nieuw-Vennep waar van 13.00 tot 14.00 uur de lunchstop is op landgoed Kleine Vennep.

Daarna rijden de voertuigen via de Hoofdweg, Bennebroekerweg, Rijnlanderweg door de Hoek, Hoofdvaart Westzijde, Oude Schipholweg, langs de Polderbaan richting spotterplaats IJweg om vervolgens rond 16.00 uur te eindigen bij Landgoed Kleine Vennep.

GRAZENDE ZWAAN Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival in de Haarlemmermeer voor jong en oud,met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met dit jaar de introductie van ‘Landgoedtheater’ in tien verschillende routes met telkens twee voorstellingen ergens op het landgoed en tussendoor een drankje. En het ‘Boerderijconcert’ in de monumentale schuur op zaterdagavond. Verder zaterdagmiddag en zondag de hele dag veel te doen voor de hele familie. Theater, straattheater, circus, een grote akkerbouwshow, workshops, theatrale speurtocht, doe-activiteiten en pannenkoeken bakken. Alle activiteiten spelen zich af op en om boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep, Hoofdweg 1041. Eenmaal daar is alles op steenworp afstand. Openingstijden zaterdag 12 september 13.30 - 22.30 uur en zondag 13 september 11.00 - 19.00 uur. 

Kijk voor meer informatie op www.karavaan.nl/festivals/grazende-zwaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie