Een must voor kattenliefhebbers: de Felikat Internationale Kattenshow

5 januari 2015 om 00:00 Activiteiten

NIEUW-VENNEP - De oudste kattenvereniging van ons land, Felikat, organiseert weer een spectaculaire kattenshow in de Van ZantenHal. Voor de kattenliefhebber is dit een niet te missen evenement. Vele rassen zijn er te bewonderen, waaronder natuurlijk de Pers, de Maine Coon, het Oosterse ras en de Heilige Birmaan. Een extra attractie deze keer is de special rond de kat met de gekrulde vacht en de naakte kat: de Rex en Sphynx! Het hoogtepunt van de dag is de Best in Show-verkiezing: de katten worden verdeeld in vier groepen: de langharen, de half-langharen, kortharen en de oosterse kortharen. Keurmeesters uit verschillende landen zullen de katten beoordelen volgens internationale richtlijnen. Iedere kat krijgt een keurrapport. In elke groep nomineren de keurmeesters meerdere katten, waarna het spannende verkiezingsmoment aanbreekt.

Natuurlijk is er op deze Internationale Kattenshow een groot aantal kramen aanwezig met een heel divers assortiment aan benodigdheden voor je geliefde huisdier, zoals kattenspeeltjes, krabpalen en slaapmandjes. Ook is er advies in te winnen over de verzorging en voeding van je kat.

Felikat Kattenshow zondag 11 januari, deuren open: 10 tot 17 uur. Entree: 4 euro (65 plus en kinderen onder 12 jaar: 2 euro). Van ZantenHal, IJweg 1415 Nieuw-Vennep, naast de hal is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie