Joy in première bij CineMeerse

4 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Joy, genomineerd voor 2 Golden Globes, gaat deze week in première in CineMeerse, de bioscoop aan het Raadhuisplein.

Joy vertelt het onstuimige verhaal van een familie over vier generaties. In het middelpunt staat een meisje dat verandert in de vrouw, die eigenhandig een zakenimperium opricht en leidt. Verraad, ontrouw, het verlies van onschuld en littekens van de liefde spelen een rol in deze intense, emotionele en menselijke komedie. Een film over aan het hoofd staan van een familie en een bedrijf, in een wereld van genadeloze commercie. Vrienden worden vijanden en vijanden worden vrienden, zowel binnen als buiten de familie, als Joys gevoelsleven en grenzeloze verbeelding haar door de aankomende storm moeten leiden. Joy heeft twee Golden Globe nominaties in de wacht gesleept. De film is genomineerd in categorie Beste film (Musical of comedy) en daarnaast is Jennifer Lawrence genomineerd voor Beste actrice (Musical of comedy). De Golden Globes worden op zondag 10 januari 2016 voor de 73ste keer uitgereikt.

Met rollen voor Jennifer Lawrence (X-Men: Days of Future, Silver Linings Playbook), Robert de Niro (Raging Bull, Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Edger Ramirez (Zero Dark Thirty), Isabella Rossellini (Blue Velvet), Diane Ladd (Wild at Heart) en Virginia Madsen (Sideways). Net als de vorige films beperkt succesvol filmmaker David O. Russell (The Fighter, Silver Lininings Playbook, American Hustle) zich niet tot één genre om een verhaal te verhalen over familie, loyaliteit en liefde. Joy heeft twee Golden Globe nominaties in de wacht gesleept. De film is genomineerd in categorie Beste film (Musical of comedy) en daarnaast is Jennifer Lawrence genomineerd voor Beste actrice (Musical of comedy). De Golden Globes worden op zondag 10 januari 2016 voor de 73ste keer uitgereikt.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien... The Hateful Eight is de spectaculaire achtste film van hollywoodlegende Quentin Tarantino, die met onder meer Django Unchained en Inglourious Basterds grote successen boekte.

Wanneer de gevaarlijke premiejager John The Hangman Ruth (Kurt Russell) op weg is naar het plaatsje Red Rock om zijn gevangene Daisy The Prisoner Domergue (Jennifer Jason Leigh) uit te leveren , komen ze in aanraking met twee opmerkelijke vreemdelingen: Major Marquis The Bounty Hunter Warren (Samuel L. Jackson) en Chris The Sheriff Mannix (Walton Goggins). De vier raken verdwaald en besluiten onderdak te zoeken bij Minnies Haberdashery, een afgelegen herberg in de bergen. Daar komen ze vast te zetten met vier onbekende, en ongure types: Bob The Mexican (Demian Bichir), Oswaldo The Little Man Mobray (Tim Roth), Joe The Cow Puncher Gage (Michael Madsen en Sanford The Confederate Smithers (Bruce Dern). De acht zitten met elkaar opgescheept terwijl de storm zijn hoogtepunt bereikt en het begint er steeds meer op te lijken dat niet alle acht reizigers het gaan overleven... The Hateful Eight is een sensationele en spectaculaire film in de welbekende Tarantino-stijl.

Point Break Wat heeft een team extreme sporters te maken met een serie gewelddadige bankovervallen? Jonge FBI-agent Johnny Utah (Luke Bracey) besluit te infiltreren in de groep van de charismatische Bodhi (Édgar Ramírez). Zijn team lijkt niets anders te doen dan big-wave surfing, wingsuit flying, extreme snowboarding, freeclimbing en motorracen of beroven ze ook af en toe een bank? Om het vertrouwen van de mannen én vrouw (Teresa Palmer) te winnen, moet Utah meedoen aan hun extreem spectaculaire acties. Undercover, met zijn leven constant in gevaar, wil hij bewijzen dat het team verantwoordelijk is voor bizar uitgevoerde misdrijven. Point Break barst van de meest gewaagde actiescènes ooit vastgelegd op film, uitgevoerd door de allerbeste extreme sporters ter wereld zoals surfers Laird Hamilton en Ian Walsh, snowboarder Louis Vito, skateboarders Bob Burnquist en Eric Koston en free climber Chris Sharma.

Youth (La giovinezza) is de nieuwe Engelstalige film van regisseur Paolo Sorrentino, die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving. Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor onze om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren. Youth (La giovinezza) was geselecteerd voor de Official Selection van het Cannes Filmfestival 2015.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie