Repair Café kost een glimlach

28 december 2016 om 00:00 Activiteiten

'Onze beloning is als onze klanten met een tevreden glimlach weer naar buiten gaan.' Over één ding zijn alle vrijwilligers van Repair Café Zwanenburg-Halfweg het helemaal eens: voor die glimlach doen ze het, defecte apparaten en kapotte spullen en kleding repareren. Elke tweede dinsdagmiddag van de maand komen daarvoor zo'n tien vrijwilligers bij elkaar in De Hoek in Zwanenburg. Gelukkig weten steeds meer mensen met een defect apparaat uit Zwanenburg en wijde omgeving het Repair Café in Zwanenburg te vinden. 'Maar het mogen het best nog wat meer zijn', zegt Jan, een van de vrijwilligers. 'Als we het druk hebben, gaat zo'n middag veel sneller dan als we zitten te wachten!' Dus iedereen uit Zwanenburg, Halfweg, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, maar ook Badhoevedorp, Vijfhuizen en Haarlem en wijde omgeving is van harte welkom op dinsdag 10 januari tussen 13.30 en 16.00 uur in CEA De Hoek, Plantsoenlaan 2 in Zwanenburg.

Koffieapparaten, CD-spelers maar ook oude bandrecorders, een krukje met een wiebelend pootje, een scheur in een jasje: de vrijwilligers kijken er graag naar en doen hun best het te herstellen. Bijna twee-derde van de artikelen kan gerepareerd worden, is de ervaring. En alles voor een vrijwillige bijdrage, waarvoor vijf euro gesuggereerd wordt. Voor nieuw gereedschap, training, folders en een feestje voor de vrijwilligers. Repair Cafés worden niet gesubsidieerd.

Elke week is er een Repair Café in Haarlemmermeer: het eerste in 2017 op zaterdag 7 januari in De Meerkoet in Lisserbroek, dat elke eerste zaterdagmiddag open is, verder elke tweede dinsdag in Zwanenburg-Halfweg, elke derde woensdagmiddag in Hoofddorp in De Ark, Muiderbos 36 en elke laatste vrijdagmiddag in Linquenda in Nieuw-Vennep. Alle openingstijden zijn van 13.30 - 16.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie