King Shiloh speelt nieuwjaarsdub in Duycker

27 december 2017 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Het Amsterdamse collectief King Shiloh speelt vrijdag 12 januari vanaf 22.00 uur een 'nieuwjaarsdub' in Duycker (Raadhuisplein 5). Met Bredda Neil aan het hoofd van het soundsystem, reist King Siloh al vele jaren door Europa om mensen kennis te laten maken met dub.

Bredda Neil is voor een groot deel verantwoordelijk voor de revival van dub en het fenomeen soundsystem in Nederland en ver daarbuiten. Hij komt oorspronkelijk uit Engeland, maar is jaren geleden naar Nederland verhuisd. Vanuit Amsterdam leidt hij King Shiloh Soundsystem, een reggae & dub sound system geïnspireerd op de Rastafari beweging. Het idee van een soundsystem is in de jaren vijftig in Jamaica ontstaan en is tegenwoordig een wereldwijd bekend fenomeen. Van Jamaica tot aan Japan, Engeland en Brazilië draait het om 'playing out' met enorme self-made speakers, versterkers en het zelf op- en afbouwen. Dankzij dit collectief heeft een hele nieuwe generatie met dub kennis kunnen maken. Hun optredens zijn een fenomeen en altijd succesvol, in elk geval in Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Ook reizen ze vaak af richting Thailand, Jamaica, Amerika, Israël en Rusland. Op die avonden staat Bredda Neil urenlang onafgebroken te draaien, alsof hij in trance is. Kaarten voor dit optreden zijn in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar via www.duycker.nl. Aan de deur zijn resterende kaarten voor 13 euro te koop.

Donderdag 19 april wordt Haarlemmermeer vereerd met de komst van de grondlegger van dub en reggae. De legendarische en inmiddels 81-jarige Perry Rainford Hugh alias Lee 'Scratch' Perry, ook bekend als The Upsetter en Pipecock Jackson, speelt vanaf 20.45 uur in Duycker. Hij begon zijn loopbaan eind jaren vijftig en nam in diverse studio's, waaronder in Kingston, platen op met een grote verscheidenheid aan artiesten. Perry werkte samen met Bob Marley en verruilde de huisband The Upsetters naar The Wailers en schreef geschiedenis. In 1973 bouwde hij in de tuin van zijn huis in Kingston zijn eigen studio 'The Black Ark', waar zijn genialiteit tot volle ontwikkeling kwam. In deze studio nam hij in 1976 'Heart of the Congos' op, één van de beste reggaeplaten aller tijden. Kaarten voor deze show kosten in de voorverkoop 22 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie