BELEEF ADAMAS ONLINE TIJDENS WERELDKANKERDAG

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Aandacht voor kanker. Juist NU. Dit is het thema van Wereldkankerdag 2021 op 4 februari. En dat is wat Adamas geeft! Niet alleen op deze dag, maar gedurende het hele jaar. Ook in Corona tijd.

Aandacht voor kanker. Juist NU. Dit is het thema van Wereldkankerdag 2021. “Dat we deze aandacht fysiek niet kunnen geven bij Adamas is ontzettend jammer”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Zeker NU wanneer (ex)patiënten, naasten en nabestaanden het harder nodig hebben dan ooit. Normaal zetten we de deuren open tijdens Wereldkankerdag, om de drempel te verlagen. Want de drempel om naar Adamas te gaan is hoog, want het gaat over jou en dat is spannend. Dit jaar zetten we de deuren digitaal open. Wellicht is dit zelfs nog laagdrempeliger dan fysiek”, lacht Annelies. 

BELEEF ADAMAS ONLINE
Van 9:00 – 21:00 uur biedt Adamas tal van verschillende activiteiten aan. Vragenuurtjes, Pilates, creatieve workshops als Open Atelier, Art Journal, Creatief schrijven, een lotgenotengroep voor nabestaanden, een mooie lezing over de late gevolgen van Kanker gegeven door het Spaarne Gasthuis en een fantastische workshop: Kanker heb je samen.

Met dit programma hoopt Adamas iedereen een idee te geven wat Adamas kan bieden wanneer je leeft met en na kanker. Voor meer informatie over en de linkjes naar de activiteiten klik op https://www.adamas-inloophuis.nl/wereldkankerdag.

WERELDKANKERDAG
Wereldkankerdag is ieder jaar op 4 februari. Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen. 75 inloophuizen in heel Nederland ondersteunen mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. Dit doen zij door het bieden van een luisterend oor, informatie en ondersteuning bij niet-medische vragen over leven met en na kanker. Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor persoonlijke verhalen en activiteiten door het hele land.

OVER HET ADAMAS INLOOPHUIS
Adamas ondersteunt mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. Dit doen wij door het aanbieden van behoefte gerichte psychosociale ondersteuning en lichte fysieke activiteiten. Dit kan een 1-op-1 gesprek zijn, informatie (lezing, presentatie), een lotgenotengroep, een creatieve-, beweging of verdiepende activiteit.

advertentie