Afbeelding
Eigen foto

Pasen vieren in echte paasboerderij op het schoolplein

1 april 2021 om 12:36 Activiteiten

HOOFDDORP Voor de kinderen van basisschool Het Braambos aan de Waddenweg 83 is het vandaag wel een heel bijzondere schooldag. De schoolleiding en ouderraad heeft als verrassing een heuse paasboerderij op het schoolplein geregeld. Van 10.00 tot 14.00 uur brengen de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 omstebeurt een bezoek aan de mobiele boerderij.

In de paasboerderij lopen jonge lente diertjes, zoals schapen, geiten, een pony en andere klein pluimvee. Daarnaast is er een coronaproof paaslunch voor de kinderen geregeld. En natuurlijk zal het paasverhaal en mooie paasliedjes niet ontbreken.


Eigen foto

“Door corona hebben we vele feestjes moeten afblazen het afgelopen jaar”, aldus een van de leerkrachten. “De kinderen waren teleurgesteld, maar hebben alles ook weer fantastisch opgepakt. Na het vele thuiswerken en deze pittige periode verdienen onze kinderen een mooie paasviering. Daarom hebben wij als school, samen met onze ouderraad, uitgepakt met dit paasfeest.”

Vooral voor de kleine kinderen was het een geweldige ervaring. “De lammetjes gingen aan m’n vinger knabbelen”, roept de een. “De hondjes waren pas 10 weken”, roept de ander en weer een ander kind vond de pony’s en de schaapjes heel mooi.

“Een geslaagde dag zo voor de Paas”, besluit een van de meehelpende ouders.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie