Enthousiaste Hoofddorpers die op de avond afkwamen.
Enthousiaste Hoofddorpers die op de avond afkwamen. Eigen foto

Geheimzinnige blikken leiden tot bijzondere avond

13 juli 2021 om 08:52 Activiteiten

HOOFDDORP Door heel Hoofddorp zijn afgelopen weken honderden geheimzinnige blikken gevonden. Daarin zat een uitnodiging om op woensdag 7 juli bij het terrein van Jos Koeckhoven aanwezig te zijn. Aan die uitnodiging hebben tientallen Hoofddorpers gehoor gegeven. 

De vele vinders van de blikken hadden allemaal hun eigen theorie over wie de afzender was en wat ze ermee moesten. Voor de vlogger Roy Meijer vormden de blikken het startschot om op avontuur te gaan. “Ik vond meteen een paar blikken en wist dat dit iets groots was”, aldus de vlogger. “Toen ik thuis kwam heb ik meteen een Facebookpagina opgericht; Blikvangers.” 

Op die pagina kreeg Roy vele reacties binnen van mensen die een blik hadden gevonden. Sommigen waren vol argwaan, anderen waren dolblij dat er eindelijk weer iets te beleven viel. 

De afzender van de blikken maakte zich woensdagavond bekend. Jos Koeckhoven, de vinder van de eerste blikken, was gevraagd een videoboodschap te delen met de aanwezigen. Een mysterieus figuur die zichzelf ‘de Hartman’ noemt zit achter de blikken en beweert uit de toekomst te komen. 


Eigen foto

Omdat we in deze tijd meer oog voor elkaar moeten hebben, roept de Hartman heel Hoofddorp op om twee weken lang elkaar te verrassen. Om de aanwezigen daarmee te helpen kregen de aanwezigen een pakket met daarin attributen om een ander te verrassen. Daarbij kreeg iedereen een schakel als symbool voor de ketting van verbinding die we de komende weken met elkaar gaan maken.

Op Facebook blijkt dat mensen meteen gehoor aan die oproep hebben gegeven. Daar worden de eerste foto’s en berichten gedeeld van mensen die bijvoorbeeld een kaartje met mooie woorden hebben gekregen. Ook de Jumbo Hofman ondersteund de actie en heeft een verrassing weggegeven aan iedereen die op de avond aanwezig was.

De komende twee weken zullen er ongetwijfeld veel Hoofddorpers elkaar verrassen. Roy roept iedereen dan ook op om hun ervaring te delen op zijn Facebookgroep ‘Blikvangers.’ Wat er op het einde van deze twee weken gaat gebeuren? Dat blijft vooralsnog een mysterie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie