Afbeelding
Renata Jansen

Team Sportservice Haarlemmermeer start met Beweegmix voor kids

25 augustus 2021 om 18:00 Activiteiten

HAARLEMMERMEER Team Sportservice Haarlemmermeer wil kinderen in beweging brengen en start met Beweegmix voor kids. Wekelijks bewegen op een leuke en speelse manier met kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Iedereen is welkom. Juist ook als je nog niet op een sport zit, want tijdens deze gratis activiteit staat het dagelijks bewegen op een leuke en speelse manier centraal. 

Op diverse locaties in Haarlemmermeer wordt aan kinderen van groep 1 tot en met 8 Beweegmix gegeven. Kinderen mogen langskomen voor een gratis proefles. Daarna blijft deelname kosteloos, maar is het wel verplicht om je vooraf aan te melden via de website van Team Sportservice of bel met 023 - 205 55 00.

Uit cijfers blijkt dat ze steeds minder bewegen en vaak stilzitten. Zonde, want bewegen is juist zo leuk. Kinderen worden er blij en fit van. En sporten helpt ze ook bij hun schoolprestaties. In een wekelijks programma worden kinderen in spelvorm gestimuleerd om meer te gaan bewegen.

Team Sportservice gebruikt bijvoorbeeld ‘Minuutje het spel’ in de les. Plezier beleven in bewegen staat in dit interactieve teamspel centraal, terwijl de kinderen ondertussen spelenderwijs voorlichting krijgen over voeding, sport, bewegen, leefstijl en gezondheid. Er wordt ook met beweeg challenges gewerkt om de kinderen uit te dagen  meer in beweging te komen. 

Beweegmix wordt begeleid door de buurtsportcoaches van Team Sportservice. Zij laten de kinderen in de wijk ervaren hoeveel plezier bewegen ze kan brengen. Er wordt gewerkt aan vaardigheden als samenwerken, communiceren en creativiteit. Daarnaast kan de buurtsportcoach de kinderen (en ouders) voorzien van gratis beweegadvies. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie