Voor iedereen die meer wil weten over paddenstoelen.
Voor iedereen die meer wil weten over paddenstoelen. Alfons Vaessen | IVN
ACTIVITEIT UIT DE REGIO

Paddenstoelendag met het IVN in Overveen

Activiteiten

OVERVEEN Het IVn Zuid-Kennemerland, Staatsbosbeheer en Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseren zondag 2 oktober een paddenstoelendag op Buitenplaats Elswout. Deze dag zijn er onder meer een aantal excursies met een natuurgids. Ook zijn er speciale excursies voor kinderen onder begeleiding van een kindergids. Met daarnaast een puzzeltocht, staan er kramen met waar leuke dingen te koop zijn en er kan onder meer geknutseld worden. De activiteiten duren van 10.30 tot 16.00 uur.

EXCURSIES De paddenstoelenexcursies beginnen vanaf 11 uur, zijn doorlopend en duren maximaal anderhalf uur. De laatste excursie begint om 15.00 uur. De kinderexcursies onder begeleiding van een kindergids beginnen om 12.30 en 14.30 uur en duren één uur. Dit is een excursies zonder ouders en voor kinderen met een leeftijd van 4 tot 10 jaar. De excursies zijn gratis, aanmelden ter plekke.

Daarna zijn er een aantal Powerpointpresentaties over paddenstoelen te zien aan de achterzijde van het Koetshuis, in de stallen. Deze duren 20 minuten en zijn op elk heel uur te zien van 11.00 tot en met 14.00 uur.

De overige activiteiten gedurende de dag zijn de volgende. 

- Puzzeltocht in het bos voor gezinnen waar je onderweg sprookjesfiguren en een verhalenverteller tegen kan komen. Boekje kost 1 euro.
- Knutseltafels in het koetshuis.
- Kramen waar leerzame, leuke en lekkere dingen te koop zijn: koffie, thee, limonade, eetbare paddenstoelen en soep, honing en honingproducten bij de imker, appels uit de boomgaard van Elswout, beschilderde houten artikelen en er kunnen buttons gemaakt worden.
- Paddenstoelententoonstelling
- Informatiekramen van Staatsbosbeheer, IVN en de Mycologische vereniging

Let op: het betalen van producten is uitsluitend mogelijk met contant geld (pinnen niet mogelijk).

LOCATIE Buitenplaats Elswout is gelegen aan Elswoutlaan 12a in Overveen. Elswout is rolstoeltoegankelijk, kramen en koetshuizen zijn bereikbaar. De excursies gaan over onverharde paden.

Meer informatie via www.ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland.

advertentie
advertentie