Yogadocente Dominique Prins-König (53) is zelf het beste bewijs dat yogalessen voor iedereen toegankelijk zijn.
Yogadocente Dominique Prins-König (53) is zelf het beste bewijs dat yogalessen voor iedereen toegankelijk zijn. Aangeleverd

Easy Yoga is voor iedereen laagdrempelig

26 januari 2023 om 13:00 Activiteiten

HOOFDDORP Yogadocente Dominique Prins-König (53) is zelf het beste bewijs dat yogalessen voor iedereen toegankelijk zijn. Ze heeft bijna vijf jaar de ziekte van Parkinson, maar dat weerhield haar er niet van om een opleiding tot yogadocent en een specialisatie Yoga4Parkinson te doen. Juist door haar aandoening weet Prins hoe belangrijk het is om in beweging te blijven, ook als dat niet vanzelfsprekend (meer) is. 

“Of je nu een aandoening hebt of ‘gewoon’ ouder wordt, onderzoek wijst keer op keer uit dat in beweging blijven één van de beste dingen is die je kunt doen voor je lijf én voor je brein,” legt Prins uit. “Yoga is daarvoor een perfecte manier. Je wordt er soepeler van, sterker, maar leert ook hoe je spanning kunt loslaten en hoe je kunt omgaan met stress en onzekerheid.”

Wie bij yoga denkt aan ingewikkelde houdingen waar je heel lenig voor moet zijn, heeft het wat Easy Yoga betreft mis. “Easy Yoga is heel laagdrempelig. Je hoeft er geen ervaring met yoga voor te hebben, en ook als je bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson hebt, kun je meedoen. Het gaat erom dat ieder binnen zijn of haar mogelijkheden beweegt en zijn eigen grenzen verkent, en dat je aan het einde van de les met een fijn gevoel naar huis gaat.”

Vanaf vrijdag 3 februari geeft Dominique Prins-König in wijkcentrum De Nieuwe Silo les in Easy Yogo. Geïnteresseerden kunnen haar een berichtje sturen via prinsdmh@ziggo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie