Bij de start werd al meteen gezellig gekletst.
Bij de start werd al meteen gezellig gekletst. Suzanne v.d. Weijgert

Enthousiaste start ‘Ontmoeten zonder Moeten’ in het Huis van de Buurt Floriande.

21 november 2023 om 17:55 Activiteiten

HOOFDDORP Het restaurant van verpleeghuis Floriande in de wijk Floriande is meer dan een restaurant; het is ook het Huis van de Buurt. Te weinig mensen weten wat er te doen is en dat buurtbewoners op doordeweekse dagen van harte welkom zijn om mee te doen aan activiteiten. 

Naast de bestaande activiteiten en ontmoetingsgroepen is dinsdag ‘Ontmoeten zonder Moeten’ gestart. “Ik hoop dat door een groep in de middag te organiseren, dit mogelijkheden geeft aan mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg en hierbij kunnen aansluiten”, legt Yvonne Jansen uit, zij is coördinator van ‘Huis van de Buurt Floriande’. “Daarnaast kan het soms overweldigend zijn om bij een bestaande groep aan te haken.”

De insteek van het initiatief is ook om er voor te zorgen dat tijdens de decembermaand niemand ongewild alleen is. “Als je in de buurt woont en op zoek bent naar een beetje gezelligheid, ben je van harte welkom”, zegt Yvonne Jansen. “Je hoeft je niet van tevoren op te geven en er zijn geen kosten aan verbonden. Dat maakt dat deze activiteit laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk.”

Als iemand er tegen op ziet iets nieuws te starten, maar wel behoefte heeft aan contact, moedigt Yvonne hen aan om haar een mail te sturen. “Zo wordt het eerste contact gelegd en is de eerste stap al genomen.”

Dinsdagmiddag was er bij de start van ‘Huis van de Buurt Floriande’ al een klein groepje mensen aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie en een overheerlijke wafel met kersen en slagroom werd er lekker gekletst met elkaar. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd”, laat Yvonne weten. “Ik kijk uit naar het vervolg en doe hierbij nogmaals de oproep om een keertje te komen kijken.”

‘Ontmoeten zonder Moeten’ groep is elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 in het Huis van de Buurt in Floriande aan de Hankstraat 3, Yvonne Jansen is bereikbaar via yjansen@amstelring.nl.

Huis van de Buurt Floriande is een initiatief van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk, waaronder Amstelring, Meerwaarde, Ons Tweede Thuis, MEE en het Leger des Heils.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie