Frank van Rooijen en Andrzej Waclawic werkzaam in verpakkingsdrukkerij Intergrafipak B.V.
Frank van Rooijen en Andrzej Waclawic werkzaam in verpakkingsdrukkerij Intergrafipak B.V. Aangeleverd

‘Onze verpakkingen gaan de hele wereld over’

2 maart 2023 om 09:51 Baan Dichtbij

NIEUW-VENNEP De ruim 100 medewerkers van verpakkingsdrukkerij Intergrafipak B.V. uit Nieuw-Vennep zorgen er samen voor dat er jaarlijks ruim 500 miljoen kartonnen verpakkingen, papieren bijsluiters en etiketten de deur uitgaan. ‘Voornamelijk voor de farmaceutische industrie’ vertelt directeur Rixt Stellingwerff. ‘We zijn een bedrijf met ambitie en groeiplannen dat met een enthousiast team elke dag opnieuw het werk met de grootste zorg en kwaliteit uitvoert.’

Wekelijks rollen er bij Intergrafipak zo’n 250 orders van de verschillende productielijnen. De hele dag door staan de offsetdrukpersen, stans-, vouw- en snijmachines en machines voor bijsluiters en etiketten volop te produceren. Voornamelijk voor de farmacie, maar ook voor de healthcare, cosmetica en groensector. 

We zijn ambitieus en denken graag mee met onze klanten. Daar gaan we heel ver in.

Rixt: “We bestaan dit jaar 85 jaar en zitten al ruim 25 jaar in Nieuw-Vennep. Doordat we vooral leveren aan farmacieklanten, bevinden we ons in een stabiele sector. Op basis van onze kennis en ervaring kunnen we echt vooruitkijken en plannen maken om de komende jaren een mooie groei te realiseren. We zijn ambitieus en denken graag mee met onze klanten. Daar gaan we heel ver in.”

Alles begint met een leeg wit vel

“Wat ik zo mooi vind aan ons bedrijf, is dat we concrete producten maken. Alles begint met een leeg vel karton of papier. Afhankelijk van het product en de wensen van de klant zetten we verschillende machines in en doorloopt het een ander productieproces. Wat voor elk product gelijk blijft, zijn de ontzettend hoge kwaliteitseisen. Is een product klaar, dan gaat het op pallets met onze eigen vrachtwagen naar de klant. Daar moet het naadloos aansluiten op de automatisch aangestuurde productielijnen. Doosjes moeten bijvoorbeeld goed opgezet kunnen worden en bijsluiters mooi strak gevouwen. Niets gaat de vrachtwagen in zonder de eindcontrole van onze kwaliteitsdienst. Zo borgen we de kwaliteit!”

Altijd plek voor goede mensen

“Momenteel werken hier 110 mensen. Van ordervoorbereiders tot machinevoerders en van HR tot accountmanagers. Samen met alle collega’s maken we mooie duurzame producten die toekomstbestendig zijn. We zoeken nog naar mensen die ons team kunnen versterken; mensen met ervaring maar ook jong talent is meer dan welkom. Wil je het vak leren en het beste uit jezelf naar boven halen? Als erkend leerbedrijf ben je hier van harte welkom. Of dit nu voor een stage of een leerwerkplek is. Voor goede mensen hebben we altijd plek!”

Nieuwsgierig naar de openstaande vacatures bij Intergrafipak?
Kijk op www.intergrafipak.nl of mail Simone Borst voor vragen via s.borst@intergrafipak.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie