Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Clubhuis

28 februari 2024 om 16:00 Column

Afgelopen weekend hadden wij geen wedstrijd en dat heeft gevolgen voor onze fitheid. 90 minuten in de benen ga je toch altijd voelen en vaak ben je na een wedstrijd, ongeacht het niveau, behoorlijk moe. Vanwege de voorjaarsvakantie konden wij helaas niet laten zien wat wij wel niet allemaal in huis hebben, maar een vrij weekend biedt wel andere mogelijkheden. 

Zoals gezegd was iedereen nog fris en dat betekent dat het ook wat later kon worden. Van het een kwam het ander en we besloten een avondje uit te gaan in Amsterdam. Een gezellige avond volgde. De volgende dag waren we iets minder fris, ondanks dat we geen wedstrijd hadden gespeeld. Gemiddeld genomen gaan wij minder vaak uit dat leeftijdsgenoten, ongeveer een uur in de bus zitten hebben we er dan wel voor over. Mensen die vaak de bus richting Amsterdam pakken, zullen langzamerhand misschien wel moe worden van die busritten. Voor deze mensen zou een plek om uit te gaan in de gemeente wellicht goed uitkomen.

Onlangs is het idee geopperd om een nachtclub te openen in Hoofddorp. De meningen zijn hierover verdeeld binnen de gemeenteraad, wij vonden dit niet zo een moeilijk vraagstuk.

Als het ons gevraagd wordt, staan wij niet zo te springen om een nachtclub in onze gemeente. Het is geen geheim dat er niet bijster veel te doen is voor ons als jongeren, maar een nachtclub is niet iets waar wij op zitten te wachten. Zoals wij vorige week in de column hebben besproken, staan alle hotels ons een beetje in de weg. Die ruimte zouden wij beter besteed willen zien worden. Dat is exact hetzelfde gevoel dat wij hebben bij een nachtclub. In de gemeenteraad is het al aangekaart, maar wij jongeren hebben inderdaad liever woningen dan een nieuwe nachtclub. 

“De meningen zijn hierover verdeeld binnen de gemeenteraad, wij vonden dit niet zo een moeilijk vraagstuk.”

Oftewel, leg alsjeblieft geen nadruk op een nachtclub. Laat de horeca zijn gang gaan. Hoewel het vrij prijzig is voor studenten tegenwoordig, hebben de meeste jongeren wel hun vaste plekjes in onze gemeente. En voor het uitgaan gaat toch bijna iedereen naar Haarlem, Leiden of Amsterdam. Er hangt altijd een andere sfeer in deze steden. Daar kan en moet je als Haarlemmermeer helemaal niet mee willen concurreren. En dat heeft ook helemaal geen zin. Die strijd ga je niet winnen, dat is waarschijnlijk ook een van de redenen dat er nog niet echt een nachtclub is. Focus dan maar op de unieke karakteristieken van onze gemeente, een kroeg of een gezellig terras is iets waar je je als horecaondernemer in een gemeente als Haarlemmermeer veel beter mee kan onderscheiden ten opzichte van de grote steden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie