Afbeelding
renee heijmans

Renée Heijmans: Verkiezingen

20 maart 2019 om 13:43 Lokaal/Column

Het is de week van de verkiezingen! En ondanks dat de campagne een dagje stil lag vanwege de afschuwelijke gebeurtenis in Utrecht, gaan we toch naar de stembus! En met het resultaat gaat weer flink worden onderhandeld om te kijken welke samenwerking als mooiste uit de bus gaat komen.

Je zou het haast kunnen vergelijken met de plannen voor het centrum van Badhoevedorp. Ook daar zijn flink wat partijen bij betrokken, die in meer of mindere mate iets in de melk te brokkelen hebben.

Allereerst natuurlijk de gemeente. De gemeente was zo lief om de plannen voor de omlegging mede te financieren, met als belangrijkste motief de leefbaarheid van Badhoevedorp. Ze vergaten er wel bij te vertellen dat ze tegelijkertijd hun ziel verkochten aan de 'duivels'. Die heten Bohemen en AM wonen, echte projectontwikkelaars die hun klauwen zetten in het steeds schaarser wordende groen in het dorp. Bouwen, bouwen, bouwen, is hun motto. Dan is er nog een heel aardig rijtje andere belanghebbenden, bezitters van grond en/of vastgoed, die hun eigen wensen hebben voor het nieuwe centrum van het dorp. Zoals de firma Altera, de projectontwikkelaar van het stukje Albert Heijn en de parkeerplaats. Of de Rabobank, die op een strategisch plekje tussen AH en een beoogde bouwlocatie van Bohemen, ook een steentje mag bijdragen. Dan zijn er nog pandbezitters rond het Lorentzplein en langs de Sloterweg, die zich al rijk rekenen bij de gedachte dat hun panden wellicht op gewilde plekken staan. Dit zijn de deelnemers die financieel gewin gaan hebben bij de plannen voor het nieuwe centrum. Dan is er nog een rijtje 'slachtoffers'. Zoals de eigenaars van de garageboxen achter de Sloterweg. Zomaar doorgekrast en vervangen door een parkeerplaats! Ook de Bandorama is van deze expansiedrang de dupe. Voor Back in Shape en de Hoed gloort er wellicht licht aan de horizon: komt er straks voor hun een centrale plek in het dorp?

We hebben nog wat spelers over. De BCB, die let op de belangen van de ondernemers en winkeliers in het dorp. En die laatste groep kan alle hulp goed gebruiken: ze gaan een onzekere toekomst tegemoet. Is er plek voor ze, blijft de Sloterweg aantrekkelijk, kunnen ze de nieuwe huren wel betalen?

Tot slot zijn er natuurlijk de bewoners van Badhoevedorp, waarvan sommigen zijn verenigd in de VDB, anderen aangesloten bij Bezorgd Badhoevedorp. Al jaren afgescheept met gebrekkige participatie worden we geconfronteerd met plannen die geen rekening houden met de belangen van inwoners.

Het zal op de een of andere manier toch met elkaar moeten samenwerken!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie