Afbeelding
Eigen foto

Rutger & Milan: Verkiezingen

10 maart 2021 om 08:29 Column Column(s) Column(s)

De verkiezingen komen er weer aan. Op 17 maart gaat heel Nederland, bewapend met een rood potlood, weer richting het stemhokje. Voor ons, als net 18-jarige, is dit natuurlijk een primeurtje. De tv- en radio-debatten en nieuwsartikelen vliegen je om de oren. Heel Haarlemmermeer is weer volgeplakt met verkiezingsposters van alle politieke partijen.

Door al deze keuzemogelijkheden is het best logisch dat er keuzestress gaat ontstaan. Gelukkig reikt daar de helpende hand van de stemwijzers. Naar onze mening is het altijd verstandig om een stemwijzer te doen, ook al denk je te weten op welke partij je wilt gaan stemmen. Wij hebben zelf ook verschillende stemwijzers gedaan en zijn vaak genoeg op verrassingen gestuit.

Zo is de basisbeurs een onderwerp met verschillende meningen vanuit het politieke hart in Den Haag. De basisbeurs is voor ons als studenten wel een interessant en belangrijk onderwerp. Hoe vervelend het ook is, in Nederland blijft armoede een probleem. De enige manier voor toekomstige studenten die minder bedeeld zijn, is het afsluiten van een lening bij ome DUO.

Naar eigen belevingen, hebben wij het gevoel dat het nogal een drempel kan zijn om een lening af te sluiten. Hoe je het wendt of keert, dit geld moet terugbetaald worden. Dit kan een belemmering zijn voor toekomstige studenten. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor het opleidingsniveau van heel Nederland.

Buiten je maandelijkse aflostermijn, heeft je DUO lening ook effect op je maximale hypotheek. Zo is de huizenmarkt is ook een belangrijk onderwerp voor studenten om rekening mee te houden bij de aanstaande verkiezingen. Het zal u niet ontgaan zijn dat het toetreden van starters in de huizenmarkt niet makkelijk gaat. Aangezien wij over een aantal jaar ook het nest zullen gaan verlaten, speelt dit voor ons een bijzonder grote rol. Partijen die hier verandering in willen brengen, zijn echter niet altijd gelijk partijen waar wij direct op zouden stemmen. Het komt namelijk zelden voor dat je het 100% met een partij eens bent. Neem daarom alle partijen goed onder de loupe en bekijk ook de punten waar je het niet mee eens bent. Kies voor jezelf en daarmee de toekomst van Nederland. Stem 17 maart, met de post of in het stemhokje. En onthoud: elke stem telt!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie