Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger:Sportzomer

31 maart 2021 om 19:31 Column Column(s)

Er staat een bomvolle sportzomer voor de deur. De hete adem van de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap hijgt in de nek van de sportwereld en de Oranjefans. Het Olympische vuur brandt en gaat weer de hele wereld rond. Het grote sportevenement vindt dit jaar plaats in het bruisende Tokyo. Nederlandse sporters zijn druk bezig om zich te kwalificeren voor het toernooi. Zo ook de Venneper Mandy Mahgoub, deze turnster is hard op weg om de Olympische Spelen in Tokyo te bereiken. Wij hopen natuurlijk dat het lukt, Haarlemmermeerse inspraak in Tokyo is immers altijd leuk om te zien.

Het Europees Kampioenschap voetbal barst deze zomer ook weer los. Het EK zal in verschillende steden binnen Europa worden gespeeld. Het Nederlands elftal gaat, onder leiding van Frank de Boer, proberen hoge ogen te gooien op het landentoernooi. In de Nederlandse selectie is de Venneper Calvin Stengs opgenomen. Oud-speler van de voetbalclub DIOS uit Nieuw-Vennep.

In onze hoofdstad worden ook wedstrijden gespeeld. Wij hebben op de planning staan om zo dicht mogelijk bij Oranje de wedstrijden mee te maken. Wie weet op een groot scherm op het Museumplein, of misschien wel in het stadion. Onze voorspelling voor het EK: Nadat wij (Koning en prins TOTO) uitgebreide analyses hebben gedaan zijn wij tot de volgende conclusie gekomen. Nederland is na deze zomer gewoon tweevoudig EK-winnaar. De trofee gaat gewoon weer mee naar Nederland. Op dit moment is Jong Oranje aan het vechten voor een plek in de knock-out fase. Haarlemmermeer wordt vertegenwoordigd door Sven Botman en Ludovit Reis. Twee getalenteerde jongens die zijn opgegroeid in de polder. Het gaat geen makkelijke opgave worden om de knock-out fase te bereiken, maar wij hebben er vertrouwen in.

Naast het voetbal en de andere sporten is het raceseizoen ook weer van start geschoten. Het seizoen is goed begonnen voor Max Verstappen. Er is een hoop vertrouwen in de titelkansen voor dit jaar. Het gat met de zilveren pijlen lijkt gedicht te zijn. Hoewel ze er vorige zondag toch nog vandoor gingen met de winst, lijkt het niet lang te duren voordat Max ook zijn kans grijpt.

Op Haarlemmermeers succes binnen de racerij moet nog even gewacht worden. De Hoofddorper Rinus van Kalmthout (Veekay) begint pas op 18 april. Na een poleposition en een podiumplek in 2020 zijn wij van mening dat er dit seizoen meer in moet zitten voor Rinus die rijdt voor het team van Ed Carpenter Racing. Haarlemmermeer kunnen we zien als een kweekvijver van talent, wij denken dat dat komt door de vele sportmogelijkheden die Haarlemmermeer biedt. Haarlemmermeer is zoals u kunt lezen van alle markten thuis, of het nou turnen, voetballen of racen is dat maakt uit.

Het aftellen is begonnen, de spanning begint al een beetje toe te nemen, zeker met de beloofde ‘summer of love’.

Wij kijken er naar uit!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie