Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Meivakantie

28 april 2021 om 15:00 Column Column(s)

Je zou het niet zeggen, maar het is toch echt meivakantie. De temperatuur is niet lekker, er mag niet veel maar toch is het vakantie. Voor de één is het daadwerkelijk vakantie, voor de ander is het wel vakantie maar moet er gestreden worden voor de eindexamens en voor weer één ander is er helemaal geen vakantie. Wij hebben vanaf 3 mei tot 7 mei een roostervrije week, maar officieel geen vakantie. De volgende tentamenperiode komt er weer aan, dus wij hebben nog genoeg te doen.

Normaal staat de meivakantie vol met leuke activiteiten, Koningsdag en Bevrijdingsdag vinden altijd plaats in deze twee weken. Bij Koningsdag horen natuurlijk de oranjetompoucen van de plaatselijke bakker. Wij hebben ze al besteld voor de verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar stond er ‘s ochtends een rij tot bijna tot het station van Nieuw-Vennep, mede door de 1.5 meter regel, maar het was wel erg druk ;). Dit jaar zijn we er dus op tijd bij. Helaas staat Haarlemmermeer dit jaar niet vol met oranje kraampjes en gezelligheid. Ook wij hebben een aantal keer op de rommelmarkt van Nieuw-Vennep gestaan.

Het opruimen van de zolder om spullen te verzamelen voor op je kleedje was altijd de warming-up voor Koningsdag. Het was altijd gezellig om de mensen uit de wijk weer te zien, maar laten we eerlijk zijn, het was ook leuk om een zakcentje bij te verdienen. De gekste dingen werden bedacht om wat extra te verdienen. Denk aan het letterlijk slapend rijk worden of eieren gooien voor 5 euro per ei. Dit waren de grootverdieners van de oranjemarkt. Het leukste van Koningsdag voor de jeugd is toch wel de feesten, de grote radiostations die de grootste dj’s van de wereld uitnodigen om de verjaardag van de Koning te vieren. Ook dat kan dit jaar niet doorgaan, er zullen dus alternatieven verzonnen moeten worden.

Verder staat de meivakantie voor de examenleerlingen van dit jaar in het teken van studeren voor de eindexamens. Na het unieke schooljaar van vorig jaar, waar wij geen eindexamens hebben gemaakt, gaat het dit jaar wel weer door. Over een paar weken gaan alle examenklassen in Nederland de gymzalen in om hun uiterste best te doen voor het diploma. Daarna hebben zij drie maanden vakantie. Wij willen ze succes wensen en wij hopen op een fijne vakantie en mooie eindexamen uitreiking!

Een kleine tip als je je verveelt in de vakantie, Sportservice Haarlemmermeer heeft zoals elke vakantie hun activiteiten. Ben jij tussen de 12 en 17 jaar oud, ga zeker even een kijkje nemen. De verveling onder de jongeren neemt namelijk door de coronacrisis ernstig toe en Sportservice Haarlemmermeer doet haar best mogelijkheden te bieden om toch nog van de vakantie te kunnen genieten op een sportieve manier. Voor de mensen die kunnen genieten van hun vakantie, geniet ervan!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie