Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Kerst of herfst?

20 oktober 2021 om 16:00 Column

Deze week is de herfstvakantie begonnen. Voor de meeste scholieren is deze week een week om weer even bij te komen. Na een aantal weken buffelen op de schoolbanken, zijn de meeste scholieren niet meer op de schoolbanken, maar op de banken thuis te vinden. Altijd lekker even een weekje niks. Dat doet je goed. Het weer lijkt mee te zitten aankomende week, hele koud wordt het in ieder geval niet. Dat is dus mooi meegenomen. Helaas hebben wij geen vakantie, er moet namelijk geleerd worden voor de tentamens. 

Volgende week staan er verschillende tentamens op het programma en daarvoor moet geblokt worden. Deze week staat dus volledig in het teken van de aankomende tentamens. Hoewel het een pittige week is, heeft zo’n voorbereiding voor de tentamens ook wel wat. Hard bikkelen voor de tentamens en productieve dagen geven toch altijd wel voldoening. Wanneer je ‘s avonds niks meer hoeft te doen, lig je toch wel met een goed gevoel naar een voetbalwedstrijd of iets te kijken. Je bent toch wel een beetje trots op jezelf na een goede dag leren. Als de tentamens daarna nog goed gaan, ga je met een uitstekend gevoel het vrije weekend in. 

Dat weekend is een soort mini herfstvakantie voor ons, daar kijken wij ook behoorlijk naar uit. We hebben al wel wat plannen voor deze dagen, het bezoeken van een kerstmarkt zit er alleen niet tussen. De herfstvakantie is namelijk wel voor de meeste mensen begonnen, maar het kon net zo goed de kerstvakantie zijn. Global Garden is namelijk anderhalve maand bezig geweest met het prachtige kerst decor op te bouwen. En wij zijn echt niet de eerste die dit ooit hebben gezegd, maar toch. 

Het is 20 oktober en de kerstmarkten zijn alweer geopend. Het blijft gek om tijdens de herfstvakantie alweer kerstinkopen te kunnen doen. Is het niet een idee om volgend jaar even te wachten met kerst, en een mega halloween afdeling te maken. Halloween past beter bij de herfstvakantie dan kerst als je het ons vraagt. Halloween is een ondergewaardeerd feest, kijk maar hoe groot het in de VS is. En wij horen u denken, er kunnen niet twee van deze grote feesten na elkaar uitgebreid gevierd worden, dat redden de tuincentra niet. 

De VS kunnen het ook, beide feesten zijn daar mega. Genoeg reden om het ook hier te proberen, laten wij als Haarlemmermeer de eerste gemeente zijn die deze trend doorzetten. Dus een oproep aan alle tuincentra binnen Haarlemmermeer, wacht met het opzetten van het kerst decor, maak het tuincentrum spookachtig, zo kunnen wij met z’n allen de inwoners van Haarlemmermeer kennis laten maken met de magie van het spookfeest. Wij denken dat Halloween ook best leuk kan zijn hoor. 

Om Halloween groot te maken is het belangrijk dat heel Haarlemmermeer zijn best doet. Kleed het huis zo angstaanjagend mogelijk aan. Verkleed uzelf als zombie of wat u ook kunt bedenken en laat niemand ongeschonden langs uw huis lopen op 31 oktober.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie