Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Barre wegen

Column

Sinterklaas heeft onlangs het land weer verlaten en veel mensen blij gemaakt. De boot is weer terugwaarts gekeerd richting het warme Spanje. En wat geven wij onze goedheilig man groot gelijk zeg, voor ons gevoel regent het inmiddels al drie weken achter elkaar. Het weer is de afgelopen weken vreselijk geweest. Beetje zielig dat de Sint elke dag op de natte, koude daken heeft moeten doorbrengen, door weer en wind de cadeautjes in onze schoentjes stoppen. Dan verdient hij wel weer een jaartje Spaanse zon. Wij hebben ook allebei Sinterklaas gevierd. Het blijft toch leuk om dat erin te houden. Cadeaus en gedichten vormen toch de basis voor een leuk avondje. 

In de Formule 1 was het ook een groot feest op 5 december. Mercedes heeft namelijk flink veel cadeautjes gehad op pakjesavond. Laten we daar niet te ver op in gaan, onze bloeddruk en woede zit nog steeds te hoog. Net als de baan in Jeddah afgelopen zondag, zijn er ook werkzaamheden nodig voor het asfalt in Haarlemmermeer. Er zijn bepaalde wegen die echt verbetering nodig hebben, en dan hebben we het niet alleen over de wegen waar de auto’s overheen rijden, ook bepaalde fietspaden kunnen wel een make-over gebruiken. 

De IJweg ter hoogte van Sarabande was een drama, de mensen die er vaak overheen rijden weten geheid waar wij het over hebben. Er liggen daar twee bepaalde heuvels die er vreselijk aan toe waren. Gelukkig heeft de gemeente haar best gedaan deze heuvels op te knappen, dat heeft aardig gewerkt, ze zijn een stuk minder akelig om overheen te rijden. Ook het fietspad dat langs de Nabuccosingel en de Vivaldisingel lopen liggen er niet best bij. Het is geen pretje om daar met een fiets overheen te gaan. Er zijn op veel plekken stenen die boven het wegdek uitsteken en vreselijk hobbels in het wegdek. Het is niet alleen oncomfortabel om daar te fietsen, als het niet wordt aangepakt gaat het ook gevaarlijk worden, vooral de uitstekende stenen. Positief bericht is wel dat er al een hoop is aangepakt. 

De gemeente heeft namelijk een paar miljoen uitgetrokken voor het verbeteren van de infrastructuur in Haarlemmermeer. Voor de komende twee jaar is er een slordige 3.2 miljoen euro beschikbaar gesteld om verbeteringen door te voeren. Tot nu toe is er al aan 2.4 miljoen euro besteed om de infrastructuur te verbeteren. 

Er is inmiddels al 700.000 vierkante meter aangepakt en verbeterd. Dat is al een behoorlijk stuk. Het is een goede investering geweest, want de verbeteringen in bijvoorbeeld het wegdek zijn duidelijk waarneembaar. De gemeente heeft hier dus een goede keuze gemaakt om te investeren in de infrastructuur van Haarlemmermeer. Het fijne aan deze investering is dat het ook lekker op schema loopt. De planning wordt goed gevolgd en zo kunnen deze verbeteringen snel doorgevoerd worden. Een goed wegennetwerk verbindt, de gemeente heeft deze boodschap goed begrepen ;).

advertentie
advertentie