Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Lezen tijdens Pasen

13 april 2022 om 16:00 Column

9 tot en met 13 april is er boekenweek. Dat kwam voor ons als een verrassing, toen wij dat te weten kwamen tijdens het schrijven van onze wekelijkse column. Dit is wellicht een tekortkoming van onze zijde, of wij zijn een aardige representatie van een grote groep jongeren, die moeilijk te bereiken zijn op dit gebied. Natuurlijk hebben de echt jonge lezers een eigen boekenweek, de kinderboekenweek, maar daar zijn wij inmiddels wel uitgegroeid. U zult zich wel afvragen, waarom weten deze jongens niks van de boekenweek? Dit komt wellicht doordat wij als jongeren hele andere interesses hebben. 

Lezen staat zelden op een hoge plek in onze bezigheden. Toch is het lezen van een boek wel eens verhelderend. Wij verschillen op dit gebied best wel, de een komt niet verder dan een simpele sportbiografie eens in de drie jaar, de ander leest met meer regelmaat en verschillende werken. Voor de echte literatuur zijn wij niet echt de doelgroep. Dit komt wellicht door de opgedrongen literatuur vanuit de middelbare school, al die toetsen over middeleeuwse literatuur hebben daar op z’n zachts gezegd niet aan bijgedragen. Doordeweeks wordt er erg veel gelezen voor onze schoolactiviteiten, de een vindt het daarom heerlijk om in het weekend recreatieve stukken te lezen, de ander moet er niet aan denken en kijkt enkel naar voetbal en Formule 1. 

De boekenweek is wel een manier om mensen natuurlijk meer aan het lezen te krijgen, toch zou er misschien iets beter nagedacht moeten worden hoe het aan de man gebracht kan worden. Zoals wij hebben gezegd, als wij deze column niet zouden maken, hadden wij niet geweten dat het boekenweek zou zijn geweest. Dit heeft waarschijnlijk met onze leeftijd te maken, bindt ons hier niet aan vast, het zijn alleen aannames. Betere marketing zou een eerste stap kunnen zijn. 

Naast de boekenweek staat deze week ook in het teken van Pasen. Vrijdag tot en met maandag staat in het teken van het Paasfeest. Het weer van deze week is in ieder geval goed, dus het belooft een mooi Paasweekend te worden. Met zulk weer zullen veel mensen er even lekker op uit gaan. Een dagje in de buitenlucht of misschien wel een weekendje weg ergens in Nederland of in het buitenland. 

Gezamenlijk leuke activiteiten ondernemen is voor veel mensen het belangrijkste gedurende zo’n Paasweekend. Voor mensen, met kinderen, die nog op zoek zijn naar een leuke activiteit in de buurt zijn bij ons aan het goede adres. In de gemeente zijn er volop activiteiten aanwezig. Vooral in Hoofddorp wordt er volop Pasen gevierd. Er zijn hier namelijk meerdere leuke activiteiten voor de jongere inwoners van Haarlemmermeer. Een heus Paasfeest in Hoofddorp centrum. 

Kinderen kunnen eieren schilderen, meelopen met de Paashaas en uiteindelijk samen een feestje houden met de Paashaas. Genoeg leuke dingen om te doen dus! Geniet van aankomend Paasweekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie