Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Festivals

20 april 2022 om 16:00 Column

Na een lang Paasweekend gaat het normale leven weer beginnen. Afgelopen weekend stond volledig in het teken van Pasen. Iedereen had zo zijn eigen activiteiten voor het weekend gepland. Wij merkten dat veel mensen in onze omgeving naar festivals of feesten gingen. Zo stond er in Roelofarendsveen een feesttent wat veel bezoekers trok en in Voorhout was het wel bekende Tulppop afgelopen zondag. Het meest bezochte festival dit weekend was toch wel Awakenings. 

Het leek wel of half Nederland naar twee jaar besloten had om tijdens Pasen naar Awakenings te gaan. Overal zag je of hoorde je mensen die naar Awakenings gingen. Het festival in Spaarnwoude was dit jaar dus ook een groot succes. In combinatie met het prachtige weer, een zonnetje wat zorgde voor een lekkere lente temperatuur was het natuurlijk ook een mooi weekend om naar een festival te gaan. Aankomende zomer staan de grote festivals na een tijdje afwezig te zijn weer overal in Nederland. Het zal een ware festivalzomer worden, nadat het allemaal weer kan. 

Onze eigen gemeente kent ook een van de grootste festivals van ons land, Mysteryland. 26-28 augustus komt er weer heerlijke muziek uit de speakers beuken. Dit jaar hebben wij eindelijk het privilege om erbij te mogen zijn. Onze hele jeugd waren wij te jong, toen werden we 18, was er geen Mysteryland. Nu zijn we 20 en mogen we eindelijk dit prachtige festival meemaken. Het mocht wat kosten maar we hebben tickets weten te bemachtigen samen met een aantal vrienden. Iedereen kijkt er naar uit en heeft er zin in. Toch is niet iedereen blij met dit festival.Elk jaar krijgt de gemeente toch weer tal van brieven dat de muziek te hard staat, of dat mensen het te druk vinden rond hun straat. Dan denken wij toch elke keer, kunnen deze mensen zich niet één weekend van de 52 wegcijferen. 51 weekenden in het jaar is het mooi rustig in onze gemeente, en kunnen deze mensen genieten van alles wat het Haarlemmermeerse bos te bieden heeft. 

Dat ene weekend dat de mensen in heel Nederland even helemaal los kunnen gaan in de betoverende wereld van Mysteryland, is blijkbaar voor sommige mensen te veel. Deze mensen hebben liever dat het festival naar een andere plek vertrekt. Laten we hier alsjeblieft niet naar luisteren, het is juist een gift dat wij zo’n mooi festival in onze gemeente mogen organiseren. Het biedt werk voor veel mensen, niet alleen binnen de evenementenindustrie, ook andere mensen in onze gemeente kunnen ervan profiteren. Het trekt ontzettend veel toerisme, niet alleen uit de buurt, zelfs van over de hele wereld. Laten we het festival in godsnaam omarmen en ervan genieten. Dit jaar is het waarschijnlijk te laat, want het is al uitverkocht. Maar ga volgend jaar gerust een keer een kijkje nemen, als je oud genoeg bent natuurlijk. Geniet van de magische wereld en dan zul je nooit meer willen zeuren. Er is dus een hoop om naar uit te kijken dit festivalseizoen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie